Igrao je za velikana, osvajao evropske trofeje, sada je zapušten i pivo mu je najbolji prijatelj

Navijači u nevjerici zbog njegovog izgleda

Igrao je za velikana, osvajao evropske trofeje, sada je zapušten i pivo mu je najbolji prijatelj

Admin Čaušević

Neki bivši fudbalski asovi postanu neprepoznatljivi kada okončaju karijeru. Značajno promjene svoj izgled, ali i način života pa mnogi koji ih prepoznaju ostanu u čudu.

Duže od decenije je nosio dres jednog od najpopularnihi klubova današnjice, povremeno bi znao biti i kapiten i smatra se jednim od ključnih igrača zašto je do tada solidan klub učinio velikanom.

Bivši napadač Manchester Uniteda Brian McClair primjećen je s gustom bijelom bradom i dugom sjedom kosom ostavljajući fanove potpuno zbunjenim.

Bivši škotski reprezentativac, koji je upisao više od 450 nastupa za Crvene đavole tokom 11 godina pozirao je s jednim navijačem dok je pio pivo u jednom od pubova.

McClair iz igračkih dana 

Kada se fotografija proširila interenetom neki su otišli toliko daleko da su počeli tvrditi da nekadašnji golgeter izgleda poput beskućnika.

U svojoj debitantskoj sezoni za United zabio je 24 ligaška gola, postavši prvi igrač Uniteda koji je prešao tu cifru u jednoj sezoni od Georgea Besta 1968. godine.

Oglasi

Karijeru je započeo u Motherwellu 1981. prije nego što se pridružio Celticu 1983. U Manchester United je prešao 1987. godine za tada nevjerovatnih 800.000 funti.

Dok je igrao na Old Traffordu osvojio je četiri titule prvaka Engleske, dva FA Cupa kao i nekadašnji Kup Kupova te evropski Superkup. Ukupno je za slavni engelski klub zabio 127 golova.

Nakon bajkovite karijere Unitedu, McClair se vratio u Motherwell na jednu sezonu prije nego što je sredinom 1999. službeno objesio kopačke o klin.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Nakon penzionisanja, McClair je preuzeo ulogu trenera u Blackburn Roversima prije nego što se vratio u United, gdje je proveo nekoliko godina kao Omladinac ravnatelj Akademije.

Već nekoliko godina ovaj 59-godišnjak je bez posla, a ako je sluteći po načinu života totalno se zapustio i pivo mu je postalo najbolji prijatelj.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti