Na Old Traffordu uveli "Ronaldo pravilo", a zbog toga će najviše da pati Marcus Rashford

Ne žele više davati toliko novca na igrače

Na Old Traffordu uveli "Ronaldo pravilo", a zbog toga će najviše da pati Marcus Rashford

Endin Čaušević

Cristiano Ronaldo je prije nekoliko mjeseci žestoko uzdrmao čelnike Manchester Uniteda zbog "prljavog veša" o klubu koji je javno rekao u intervjuu zbog čega su na kraju i raskinuli ugovor s njim. Na Teatru snova zbog toga žele uvesti red među igračima, a navodno na snazi je sada i "Ronaldo pravilo".

Ronaldo je pred sami kraj prvog dijela sezone odlučio dati intervju Piersu Morganu koji je izazvao pravi zemljotres na Old Traffordu zbog svega što je Portugalac odlučio javno da kaže o klubu za koji je još uvijek igrao.

Portugalski igrač nije štedio čelnike kluba, a ni trenera Erika ten Haga za kojeg je priznao da ga uopšte ne poštuje.

Bilo je jasno da je Ronaldovo vrijeme u Unitedu tada završeno, a nekoliko sedmica kasnije klub je potvrdio da on više nije njihov član jer su odlučili s njim raskinuti saradnju.

Ono što je Ronaldo uradio upalilo je alarm na Teatru snova, a čelnici kluba su odlučni da uvedu red među igračima kako se više nikada ne bi desila slična stvar.

Engleski mediji pišu da je Manchester United uveo "Ronaldo pravilo" koje se odnosi na plate njihovih igrača i ne žele više da daju ogroman novac na plate fudbalera i cilj im je da tu postave granicu.

Oglasi

Ronaldo je sedmično zarađivao čak 515.000 funti, a prije njega nešto manje plate imali su igrači poput Alexisa Sancheza i Angela Di Marije koji su također bili veliki promašaji kluba.

Sada je odlučeno da granica bude postavljena na 300.000 funti sedmično i da niko neće imati više od toga. To će najviše uzdrmati Marcusa Rashforda s kojim klub trenutno pregovara oko novog ugovora, ali je jasno dobio do znanja da sedmična plata ne može preći tu granicu.

Trenutno je najplaćeniji u klubu David de Gea koji sedmično zarađuje 375.000 funti, ali i on bi uskoro trebao da potpiše novi ugovor prema kojem će zarađivati dosta manje novca.

Potražite više informacija na temu Premier league:

U Unitedu su odlučili da više na zvijezde neće trošiti toliko novca jer im se to itekako obilo o glavu i pokazalo da ih tako ne mogu kontrolisati i zaustaviti da pričaju loše vijesti o klubu za koji nastupaju.

Takvu odluku donijeli su zbog Ronalda koji je bio daleko najplaćeniji u klubu i imao je status legende, ali im je ipak zabio nož u leđa na neoprostiv način.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi