Nova ponuda na stolu Muhameda Bešića
Iako u Evertonu već mjesecima grije klupu, postoji dosta klubova koji bi reprezentativca BiH rado vidjeli u svojim redovima u narednom periodu. Ponude stižu svakog dana (Foto: EPA)

Bh. veznjak odlazi iz Evertona

Nova ponuda na stolu Muhameda Bešića

M. Šljivak

Reprezentativac Bosne i Hercegovine Muhamed Bešić (25) nalazi se na izlaznim vratima Evertona. Na njega menadžer tima sa Goodison Parka Sam Allardyce ne računa i bh. veznjak će vjerovatno do kraja januara promijeniti sredinu.

Ponude za 25-godišnjeg fudbalera svakodnevno pristižu. Za sada najviše interesa pokazuje ekipa italijanskog Torina koja je spremna da Bešića dovede u svoje redove, ali bh. fudbaler ima i još jednu jako dobru opciju.

Bešić navodno na stolu ima i ponudu svog nekadašnjeg tima, njemačkog HSV-a. Rukovodstvo ovog tima rado bi sjajnog veznjaka angažovalo u januarskom prelaznom roku i unutar kluba se ozbiljno razmatra ova opcija.

HSV očajnički traži pojačanja za nastavak sezone. Klub se ponovo nalazi u nezavidnoj situaciji i trenutno su na 17. mjestu tabele sa samo 15 osvojenih bodova. Ako žele izbjeći ispadanje, ulaganja su neophodna, pa bi upravo Bešić mogao biti pravo rješenje za vezni red.

Pored Bešića, rukovodstvo njemačkog velikana želi dovesti i adekvatno napadačko pojačanje, ali za sada konkretnih imena za ovu poziciju nema.

Bh. fudbaler je prve seniorske korake napravio upravo u timu iz Hamburga, ali se zbog sukoba sa trenerom Torstenom Finkom odlučio na odlazak u Ferencvaroš, odakle je 2014. godine stigao u Everton.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Tim iz Liverpoola za usluge bh. fudbalera traži pet miliona eura.

Top Komentari

bsk
trenutno,besic nije pojacanje ni za bh klubove.ima psiholoske probleme i nezgodan karakter.ako to dovede u red,mogao bi vjerovatno i vise pruziti
16 0
Josip Domorocki
Besic sto je uradio u svojoj karijeri je uradio..sad malo u vugla i svake godine-dvije novi klub i novi ugovor da moze rahat u fidbalsku penziju....pa sta bi vise sa svojim mogucnostma,a..?
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi