Tužne vijesti sa Otoka: Nogometaš Brightona prekinuo karijeru u 25. godini

Po preporuci doktora

Tužne vijesti sa Otoka: Nogometaš Brightona prekinuo karijeru u 25. godini

Samir Mlaćo
Tužne vijesti dolaze iz engleske Premier lige.

Nogometaš Brightona Enock Mwepu primoran je završiti karijeri u 25. godini.

Naime, pregledi kod doktora pokazali su da nogometaš iz Zambije ima srčanu manu i zbog toga  mora 'reći' zbogom nogometu.

Radi se o nasljednom srčanom oboljenju, a razbolio se dok je bio na letu kako bi se povezao sa svojim saigračima iz Zambije na međunarodnoj pauzi prošlog mjeseca.

Vratio se u Brighton, obavio dodatne preglede i nalazi su donijeli loše vijesti. Mwepu mora prekinuti karijeru, tačnije ima veliki rizik da doživi fatalni srčani zastoj.

Mali dječak iz mejsta Chambishi iz Zambije je bio snažan kada je slijedio svoj san da igra fudbal na najvišem nivou. Živio sam taj san dolaskom u Premijer ligu, ali nekim snovima dođe kraj. Dobio sam medicinske savjete, ali ovo nije moj kraj bavljena nogometom. Planiram da ostanem uključen na neki drugi način“, kazao je Mwepu.

Oglasi

[twitter]https://twitter.com/EnockMwepu45/status/1579397214124011520?cxt=HHwWgMDTsb7ZkusrAAAA[/twitter]

Predsjednik Brightona Tony Bloom je kazao da su svi u klubu potpuni uništeni zbog ove vijesti, te da će kao klub dati svu moguću podršku i ljubav prema svom članu.

Mwepu je karijeru počeo u Napsa Starsu, a zatim nastupao za austrijske timove Liefering i Salzburg. U Brighton je stigao u julu prošle godine.

Potražite više informacija na temu Premier league:

U Premier ligi je upisao ove sezone šest nastupa uz jednu asistenciju. Za reprezentaciju Zambije je upisao 24 nastupa uz šest pogodaka. Sa Salzburgom je četiri puta bio prvak Austrije, te tri puta osvajač Kupa.

U mladoj selekciji Zambije osvojio je naslov prvaka na Afričkom Kupu nacija za nogometaše do 20 godina.

Top Komentari

delta
Ako on ima 25 godina, meni je 18,a bgm blizu sam pedesetoj....
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi