Newcastle razbio Brighton i učvrsio mjesto koje vodi u Ligu prvaka

Velika pobjeda

Newcastle razbio Brighton i učvrsio mjesto koje vodi u Ligu prvaka

Esmer Oštraković

Sjajnu utakmicu u okviru zaostale utakmice 25. kola Premiershipa odigrali su Newcastle i Brighton, a pobjedu od 4:1 ostvarila je domaća ekipa.

Newcastleu je pobjeda bila veoma potrebna kako bi se učvrstili na trećem mjestu u Premiershipu i kako bi izborili Ligu prvaka.

Brighton je u prošlom kolu slavio na gostovanju kod Arsenala i očekivalo se da i večeras odigraju dobru utakmicu, ali to se nije desilo.

Krenulo je dobro za domaće koji su nizali šanse pred golom Brightona. Prvi gol na ovom susretu postignut je u 22. minuti, a bio je to autogol Undava.

U posljednjim trenucima prvog poluvremena Newcastle postiže gol za 2:0. Burn je postigao gol za 2:0 nakon asistencije Trippiera.

Gosti su se vratili u utakmicu u 51. minuti kada je Undav nakon fenomenalne asistencije Gilmoura, ali više od toga nisu mogli.

Oglasi

U posljednjim nekoliko minuta njihova igra se totalno raspala, te su primili još dva gola i na kraju izgubili sa 4:1.

Prvo je u 90. minuti Almiron asistirao, a Wilson je pogodio za 3:1 i ovjeru pobjede, ali i Guimares se u 91. minuti upisao u listu strijelaca.

Nakon ove velike pobjede Newcastle je ostao na trećem mjestu sa 69 osvojenih bodova i skoro sigurno će igrati Ligu prvaka naredne sezone.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Sa druge strane Brighton je šesti na tabeli sa 58 osvojenih bodova i ono će se upravo za šestu poziciju boriti sa Tottenhamom i Aston Villom.

Velika prednost Brightona je ta što imaju još jednu utakmicu manje od spomenute dvije ekipe.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi