Everton protutnjao Amexom: De Zerbi i društvo ne znaju šta ih je snašlo

Niko se ovome nije mogao nadati

Everton protutnjao Amexom: De Zerbi i društvo ne znaju šta ih je snašlo

Esmer Oštraković

Utakmicu 35. kola Premiershipa odigrali su Brighton i Everton, a rezultat utakmice bio je nevjerovatan čak i za fanove gostujuće ekipe. Naime, Everton je slavio sa čak 5:1 na ovom izuzetno teškom gostovanju.

Krenulo je bolje nego što je bilo ko mogao i zamisliti. Već u prvom napadu, tačnije u 1. minutu Doucoure pogađa za vodstvo Evertona od 1:0.

Brighton je nakon toga krenuo da igra svoju igru, kao da se ništa nije desilo, ali nikako nisu mogli da postignu gol za poravnanje.

Igrala se 29. minuta kada se desio novi šok za domaće igrače i navijače. McNeil je upisao asistenciju, a Doucoure postiže svoj drugi gol i povećava vodstvo na 2:0.

Samo šest minuta kasnije bilo je 3:0 za Everton, a to je nešto što niti najveći simpatizeri ovog kluba nisu mogli ni zamisliti.

Ovaj put igrači Evertona nisu postigli gol, ali jeste Steele koji je postigao autogol. Upravo sa tim rezultatom se otišlo na odmor.

Oglasi

Drugo poluvrijeme proteklo je u nevjerovatnom pressingu i napadima domaćih fudbalera, ali Pickford je branio fenomenalno.

Nekoliko puta su domaći fudbaleri uspjeli da matiraju Pickforda, ali se u svim tim situacijama desilo to da su pogađali okvir gola.

U jeku napada Brightona u 76. minuti gosti prave sjajnu kontru, Iwobi upisuje asistenciju, a McNeil postiže gol za 4:0.

Fenomenalno je McNeil predriblao svog čuvara, a zatim i golmana domaće ekipe, te se sa loptom ušetao u gol.

Tri minute kasnije Brighton je uspio da postigne utješni gol, a strijelac je bio Mac Allister uz dosta sreće.

Konačan rezultat utakmice i nevjerovatnu pobjedu od čak 5:1 postavio je McNeil golom duboko u sudijskoj nadoknadi.

Za Brighton je ovo bio veliki kiks jer su propustili priliku da preskoče Tottenham na tabeli i da se približe Liverpoolu.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Ostali su na 7. mjestu sa 55 osvojenih bodova, ali imaju dvije utakmice manje u odnosu na Tottenham i Liverpool.

Sa druge strane tri boda za Everton imaju nevjerovatnu vrijednost u borbi za opstanak u ligi jer su sada izašli iz zone ispadanja.

Top Komentari

struja
Aschare prijateljska Aschare stela,nismo ni mi najgori..
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi