Brighton spremio iznenađenje: Stiže nezaustavljivi Abraham!
Foto: EPA

Pojačanje za Premiership

Brighton spremio iznenađenje: Stiže nezaustavljivi Abraham!

Midhat Šljivak

Ekipa Brightona od naredne sezone će ponovo igrati u društvu najboljih engleskih timova.

Nakon više od tri decenije ovaj tim se vratio u Premier ligu, a tim kojeg s klupe predvodi Chris Hughton će pokušati da dodatno ojača tim pred novu sezonu.

Novo lice u Brightonu mogao bi biti Tammy Abraham. Mladi napadač Chelseaja proveo je ovu sezonu na posudbi u Bristolu, gdje je potpuno zablistao i privukao je veliku pažnju na sebe.

Postigao je Abraham 23 gola u 39 utakmica, ali to kako stvari stoje nije dovoljno za Antonija Contea, koji 19-godišnjeg napadača još ne želi gurnuti u vatru na Stamford Bridgeu.

Zato Brighton ima namjeru da mu da šansu. Hughton vjeruje kako bi ovaj sjajni napadač bio idealno pojačanje za njegov tim u novoj sezoni i da bi donio dodatnu kvalitetu u vrhu napada.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Nije samo Brighton zainteresovan za mladog fudbalera. Everton i Leicester se također raspituju za njegove usluge i sigurno je da ćemo ga od naredne sezone gledati u nekom od timova iz Premiershipa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije