Golman bio idealno postavljen, ali niko na svijetu nije bio spreman na ono što je Estupinan uradio

Golčina igrača Brightona protiv Tottenhama

Golman bio idealno postavljen, ali niko na svijetu nije bio spreman na ono što je Estupinan uradio

Endin Čaušević

Brighton i Tottenham igraju utakmicu 19. kola Premiershipa i domaći se nalaze pred pobjedom jer vode već sa 4:0, a meč je obilježio nevjerovatan pogodak Pervisa Estupinana.

Brighton je večeras pokazao svu svoju snagu protiv Tottenhama koji je stigao na gostovanje u nadi da će doći do novi bodova, ali na kraju prijeti im prava katastrofa.

Domaći su fantastično otvorili utakmicu i već u 11. minuti poveli su sa 1:0 kada je Hinshelwood zakucao loptu u mrežu Tottenhama nakon što ga je upislio Joao Pedro.

Samo desetak minuta kasnije Brighton je izborio penal, a odgovornost je preuzeo upravo Joao Pedro i povisio na 2:0.

Međutim, detalj koji će sigurno obilježiti utakmicu, ali i ovo kolo Premiershipa desio se u 63. minuti.

Brighton je uspio da povede sa 3:0, a svi na stadionu su ustali i aplaudirali Estupinanu koji je zabio gol života.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Nestvaran gol igrača Brightona POGLEDAJTE OVDJE.

No, domaći se na tome nisu zaustavili jer su deset minuta kasnije došli do novog penala, a i ovaj put precizan je bio Joao Pedro koji je tako pogodio za 4:0.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi