Brighton razbio Tottenham
FOTO: EPA

Premiership, 19. kolo

Brighton razbio Tottenham

Haris Zilić

U 19. kolu engleskog Premiershipa veoma zanimljiv duel odigrali su Brighton i Tottenham, a okončan je rezultatom 4:2 za domaće. To je bila prava novogodišnja poslastica za sve ljubitelje fudbala.

Počelo je u 11. minuti kada je Hinshelwood pogodio za 1:0, asistent je bio Joao Pedro, koji je u 23. minuti se i sam upisao u strijelce, pogodio je iz penala za 2:0, što je bio i rezultat prvog poluvremena.

U nastavku totalna golijada i eksplozivan fudbal na boje strane.

U 63. minuti cijeli stadion je ustao na noge kada je Estupinan zabio golčinu za 3:0, asistencija je upisana iskusnom Jamesu Milneru.

Udarac gostima zadao je Joao Pedro golom za 4:0 ponovo iz penala u 76. minuti.

Tottenham se ipak nije predavao unatoč visokom vodstvu Brighton.

U 81. minuti Veliz na asistenciju Sona smanjuje na 3:1, a malo drame je stiglo u 86. minuti kada je Davies na asistenciju Porroa pogodio za 3:2.

Ipak do kraja gosti iz Londona nisu mogli do čuda Brighton je upisao novi trijumf ove sezone.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Premiership, 19. kolo:

Birghton - Tottenham 4:2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti