Briljantni Messi odveo Barcu u osminu finala, Lautaro i Lukaku razbili Slaviju u Pragu

Očekuje nas spektakl u zadnjem kolu

Briljantni Messi odveo Barcu u osminu finala, Lautaro i Lukaku razbili Slaviju u Pragu

E. Čaušević

Fudbaleri Barcelone večeras su na svom terenu pobijedili Borussiju Dortmund sa 3:1 u meču petog kola grupne faze Lige prvaka.

Barcelona je lakše od očekivanog došla do tri boda iako su gostujući igrači dosta bolje otvorili meč. Dortmund je do gola mogao već u drugoj minuti kada je Schulz imao sjajnu šansu, ali je Barcu spasio Umtiti koji je izbio loptu s gol linije.

Dortmund je i nakon toga djelovao dosta bolje na terenu, ali to nisu iskoristili. Barca prvi put prijeti u 22. minuti kada je Suarez uspio postići gol, ali je on poništen zbog ofsajda.

Ipak, sedam minuta kasnije Barcelona je povela sa 1:0. Lionel Messi je sjajno asistirao za Suareza koji rutinski matira golmana Dortmunda za veliko slavlje navijača katalonskog kluba.

Barcelona je sa 2:0 povela već u 33. minuti. Ovaj put Suarez je bio asistent za Messija koji je zatresao mrežu njemačkog tima. Messi je večeras bio posebno raspoložen za igru jer je ovo bio njegov 700. meč za Barcelonu.

Domaći tim nastavio je s jako dobrom igrom i u nastavku, a glavni pokretač bio je Messi. Barcelona je u 67. minuti došla i do trećeg gola. Messi je upisao drugu asistenciju, a mrežu Dortmunda ovaj put trese Antoine Griezmann.

Messi je u 75. minuti mogao i do trećeg gola kada je sjajno šutirao iz slobodnog udarca, no ovaj put prečka spašava Dortmund. Samo dvije minute kasnije Dortmund je došao do 3:1, a sjajan gol postigao je Sancho. Ispostavilo se da je to konačan rezultat ove utakmice.

U ovoj grupi u Pragu su igrali još Slavia i Inter. Na kraju je Inter slavio sa 3:1 golvima u samom finišu utakmice.

Inter je u 35. minuti preko Lukakua postigao i drugi gol, a onda je uslijedio haos. Sudija je gledao VAR i poništio je gol Intera, te je na drugoj strani svirao penal za Slaviju. Odgovornost je preuzeo Soucek i pogodio za 1:1.

I kada su svi mislili da će ovaj meč završiti remijem Inter je u samom finišu zabio čak dva gola. Prvo je Lukaku povisio na 2:1, a zatim je Lautaro postavio konačnih 1:3 svojim drugim golom na utakmici.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Nakon pet kola Barca je osigurala plasman u osminu finala jer je na prvom mjestu sa 11 bodova. Inter je drugi sa sedam bodova koliko ima i Dortmund. Slavia je posljednja s dva gola. U zadnjem kolu očekuje nas nevjerovatna borba Intera i Dortmunda za drugo mjesto.

Inter dočekuje narednog mjeseca Barcelonu na Meazzi, dok će Dortmund ugostiti Slaviju.

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

dobojan90
Kako je Messi mogao do treceg gola Bgt???
4 0
Hooruk
I jos se neki pitaju zasto bi mesi trebao biti izabran za najboljeg, vuce skoro sam ovakvo rasulo od ekipe.
3 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi