Briljira u Mattersburgu: Zna se gdje će Prevljak igrati sljedeće sezone?
(Foto: Bundesliga.at)

Bh. napadač skrenuo pažnju na sebe

Briljira u Mattersburgu: Zna se gdje će Prevljak igrati sljedeće sezone?

Mladi bosanskohercegovački fudbaler Smail Prevljak (22) posljednjih sedmica briljira u dresu Mattersburga.

Prevljak za Mattersburg od ljeta  nastupa kao posuđen igrač, a odmah po dolasku u ovaj klub uspio se nametnuti i svojim igrama u napadu je oduševio austrijske medije koji sipaju pohvale na njegov račun.

Iako će Mattersburg gotovo sigurno željeti otkupiti Prevljakov ugovor na kraju sezone, šanse da bh. napadač ostane u ovom klubu su minimalne, budući da je velike planove s njim ima aktuelni šampion Austrije Red Bull Salzburg. Tamošnji mediji pišu da će se Prevljak po isteku posudbe vratiti u 'Mozartov grad' i pokušati se nametnuti treneru Marcu Roseu.

Inače, u Red Bull Salzburgu redovno prate igre bh. napadača i u stalnom su kontaktu s njim. Ugovor između dvije strane važi do 2019. godine, a pregovori oko novog se uveliko vode i gotovo sigurno je da će doći do produženja saradnje.

Potražite više informacija na temu Tipico Bundesliga:

Konjičanin je ove sezone, računajući sva takmičenja, postigao devet pogodaka za Mattersburg i pritom upisao šest asistencija.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi