Prevljak novim golom poslao poruku Prosinečkom

Mladi bh. napadač briljira

Prevljak novim golom poslao poruku Prosinečkom

Bivši mladi reprezentativac BiH Smail Prevljak bio je strijelac u uvjerljivoj pobjedi Mattersburga.

Mattersburg je u okviru četvrtine finala austrijskog OFB Kupa na domaćem terenu deklasirao Hartberg sa 4:1, a prvi gol na meču je bio djelo upravo 22-godišnjeg Prevljaka.

Prevljak je svoj tim u vodstvo doveo u 13. minuti, da bi u 44. minuti na 2:0 povisio Pink, što je ujedno bio i rezultat prvog poluvremena.

U nastavku utakmice Mattersburg je preko Okugawe uspio još dva puta da zatrese protivničku mrežu, a u samoj završnici kada je praktički sve bilo završeno Meusburger je uspio da postigne utješni gol za Hartberg, te tako postavi konačnih 4:1. 

Prevljak u posljednje vrijeme nalazi u odličnoj formi. Također briljira i u austrijskom prvenstvu, gdje je na posljednjih pet utakmica postigao pet pogodaka i upisao tri asistencije, što je svakako dobra preporuka za selektora BiH Roberta Prosinečkog.

Potražite više informacija na temu Tipico Bundesliga:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi