Pucnjava na ulicama pred meč kvalifikacija: Ima mrtvih, čuje se povik "Allahu Ekber"...

Alarmantno stanje

Pucnjava na ulicama pred meč kvalifikacija: Ima mrtvih, čuje se povik "Allahu Ekber"...

Admin Čaušević

Alarmantno je stanje na ulicama Brisela za vrijeme utakmice kvalifikacija između Belgije i Švedske. Navodno ima i mrtvih nakon terorističkog napada.

Nepoznati muškarac je u Briselu otvorio vatru iz kalašnjikova uzvikujući "Allahu ekbar", a prema prvim informacijama ima i mrvih.

Engleski mediji pišu da su žrtve Šveđani koji su u belgijsku prijestolnicu stigli kako bi prisustvovali utakmici Belgija - Švedska u okviru kvalifikacija za Euro.

Pucnjava se desila u centru grada oko 19:15 sati u središtu grada, a osumnjičeni je trenutno u bijegu.

[twitter]https://twitter.com/sentdefender/status/1713998103215522234[/twitter]

U videu koji su zaplijenile vlasti, napadač tvrdi da pripada ISIS-u i da je osvetio muslimane. Osim dvije žrtve, bilo je i više povrijeđenih.

Oglasi

Belgijski list Het Laatste Nieuws izvještava da je napadač koristio automatsku pušku i pobjegao s mjesta događaja na svom skuteru.

Navodno je rekao da se osvećuje iz razloga što je u SAD-u na smrt izboden šestogodišni američko-palestinski dječak.

Napadač u Briselu je putovao na mopedu, a svjedoci su ga čuli kako viče "Allahu Ekber", što u prevodu sa arapskog na bosanski znači Allah je najveći.

[twitter]https://twitter.com/jacksonhinklle/status/1714001710107046311[/twitter]

"Također je vrištao o izvođenju napada iz osvete. Pucao je u razne ljude, a nekoliko ih je i pogodio. Ovo je imalo sva obilježja terorističkog napada.'

Oglasi

Izvor je rekao da društvenim mrežama kruži i video u kojem napadač objašnjava da se mora "osvetiti" ubivši tri osobe iz Švedske.

"Dvojica švedskih fudbalskih navijača umrla su u taksiju nakon što ih je muškarac napao, a zatim je pobjegao na svom mopedu', rekao je izvor za belgijski list.

[twitter]https://twitter.com/Ratnesh_speaks/status/1714006484185751735[/twitter]

Osumnjičenik, koji je nosio zaštitnu kacigu i fluorescentnu jaknu, mahao je oružjem u stilu kalašnjikova, a pucao je i na čovjeka u predvorju obližnje zgrade.

Zaista tužan i tragičan kraj za Šveđane koji su u Brisel došli samo radi fudbalske utakmice...

Top Komentari

plemic
hamasovac, samo oni pucaju sa motocikla po civilima.
3 0
Robijasi_It
E sad vidis kad covjek poveze malo stvari ovo je nista sta se radi muslimanima sirom svijeta..nebranim nikog al kad covjeku padne napoletano paljenje Svete Knjige uz direktne prijenose nekom te knjige znace mnogo vise nego sto mozemo i zamislit..pa na kraju krajeva i necude vise nikakava desavanja
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti