Saigrači na čelu sa legendarnim Joey Bartonom natjerali na suze bolesnog saigrača

Trenutno ide na hemoterapije

Saigrači na čelu sa legendarnim Joey Bartonom natjerali na suze bolesnog saigrača

E. Oštraković

Cijeli tim Bristol Roversa uradio je nešto od čega je cijeli svijet jednostavno zanijemio, a sve zbog njihovog saigrača Nicka Andertona.

Naime, Andertonu je dijagnosticiran agresivni rak kostiju u julu prošle godine, samo nekoliko sedmica nakon što promocije u viši rang takmičenja.

Dva mjeseca kasnije on je operisan kako bi se uklonio tumor, a operacija je bila uspješna što je potvrdio i ovaj odbrambeni nogometaš.

U decembru je potvrđeno da će Anderton nekoliko mjeseci morati ići na hemoterapije jer je tumor bio dosta agresivniji nego što se predpostavljalo.

Podrška koju je imao bila je nevjerovatna, a njegovi saigrači odlučili su da budu uz njega i u najtežim trenucima.

Oglasi

"Hvala za poruke podrške od svake osobe. Snagu koju mi daje porodica ne može se opisati riječima. Bila je ovo paklena godina", napisao je Anderton.

Oni su tako svi, uključujući i menadžera Joeya Bartona odlučili da se ošišaju u znak podrške svom mladom nogometašu.

"Svi smo uz tebe, Nick", poruka je koju su mu poslali saigrači.

"Svaki peni pravi razliku u njegovom oporavku. Ovo je jedan od načina da mu pomognemo", rekao je njegov trener Barton.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije