Britanci donose ekskluzivu: United odredio cijenu za Paula Pogbu

Ako Mourinho bude insistirao Francuz bi mogao biti prodan već ovog ljeta

Britanci donose ekskluzivu: United odredio cijenu za Paula Pogbu

Nakon što se prethodnih dana pojavila informacija da bi Jose Mourinho bio voljan prodati Paula Pogbu već predstojećeg ljeta nakon ozbiljnog "zatezanja" odnosa između trenera Uniteda i francuskog veznjaka, sada su, navodno, Crveni đavoli i odredili cijenu za svog fudbalera.

Navodno, čelnici Uniteda nisu s previše oduševljenja prihvatili ideju o prodaji Pogbe samo dvije godine nakog što su za njega izdvojili, tada rekordnih, više od 100 miliona eura, te se nadaju da će skupocjeni veznjak i Mourinho izgladiti razmirice.

Ipak, ukoliko Mourinho bude insitirao na Pogbinom odlasku, što bi mogao biti dio plana reorganizacije ekipe za narednu sezonu, United je već odredio cijenu za svog veznjaka. Kako izvještava britanski Daily Mail, United će za Pogbin transfer tražiti od 140 do 160 miliona eura, kako bi klub ipak ostvario značajan profit od prodaje ovog igrača.

To bi značilo da Pogbina naredna destinacija mogu biti samo najveći i najbogatiji evropski klubovi poput PSG-a, Real Madrida, Barcelone, Manchester Cityja ili Chelseaja.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Da u pomenutim ekipama itekako postoji interes sa Pogbin angažman svjedoči i činjenica da su u proteklom periodu mnogi ugledni mediji prenijeli da je došlo do kontakta između ovih klubova i menadžera veznjaka Crvenih đavola, Raiole.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi