Britanski Umbro na velika vrata stiže u Bundesligu

Dogovorena saradnja sa dva kluba

Britanski Umbro na velika vrata stiže u Bundesligu

Britanski proizvođač sportske opreme Umbro krenuo je u osvajanje novog tržišta, što se za sada najviše odnosi na Bundesligu.

Umbro želi parirati vodećim sportskim kompanijama koliko god je moguće, a za sada je dogovorio saradnju sa dva kluba iz najjačeg ranga njemačkog fudbala - Werderom i Schalkeom.

Dok je Werder još ranije potvrdio sporazum sa Umbrom, Schalke je danas putem zvanične stranice objavio završetak saradnje sa Adidasom i potpisivanje ugovora sa novim sponzorom sportske opreme. Umbro će ova dva kluba oblačiti  od sezone 2018/2019., baš kao i Nurnberg koji igra u njemačkoj 2. ligi.

Umbro je osnovan 1924. godine u Manchesteru i za vrijeme gotovo stogodišnje tradicije je oblačio mnoge velike klubove i reprezentacije, pa je tako na Svjetskom prvenstvu 1966. godine čak 15 od 16 reprezentacija nosilo njihove dresove.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Trenurno Umbro oblači brojne klubove u Velikoj Britaniji i šire, a neki od najpoznatijih su Everton, West Ham, PSV,  zatim reprezentacije Srbije, Kanade, Perua...

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi