Brkić: Poziv Marinovića me iznenadio, Zvijezda 09 zaslužuje opstanak u ligi
Brkić u duelu sa Čurjurićem (FK Željezničara) u duelu Željezničara i Zvijezde 09 na Grbavici

Mladi prvotimac tima iz Etno sela Stanišići

Brkić: Poziv Marinovića me iznenadio, Zvijezda 09 zaslužuje opstanak u ligi

S. Mlaćo

Mladu reprezentaciju BiH uskoro očekuje prijateljski meč protiv Azerbejdžana, a na spisku selektora Vinka Marinovića između ostalih se našao član premijerligaša Zvijezde 09 Marko Brkić.

Radi se o osamnaestogodišnajaku koji je do sada nastupao za kadetsku i juniorsku reprezentaciju naše zemlje, a za Zvijezdu 09 je ove sezone u Premijer ligi upisao pet nastupa.

"Moram priznati da se nisam nadao, jer nisam očekivao da sa nepunih 19 godina dobijem poziv selektora mlade reprezentacije. To je svakako čast za mene jer ću biti jedan od najmlađih igrača na okupljanju, s obzirom da su igrači i dvije godine stariji od mene imaju pravo nastupa. Nadam se da ću opravdati povjerenje selektora i stručnog štaba, te da ćemo ostvariti dobar rezultat u prijateljskoj utakmici sa Azerbejdžanom", ističe Brkić za SportSport.ba.

Sa Zvijezdom 09 je u posljednje četiri utakmice upisao isto toliko pobjeda i tim iz Etno sela Stanišići lagano plovi ka sredini tabele. Nada se da će i naredne sezone igrati elitni rang bh. nogometa.

"Uvezali smo čeiri pobjeda i nadam se da ćemo u subotu protiv Čelika na domaćem terenu nastaviti niz. Mislim da je ključ uspjeha u tome što je novi šef struke stvorio hemiju između nas igrača i što svaki igrač daje posljednji atom snage na svakom treningu i utakmici. Vjerujem u opstanak, jer Zvijezda to zaslužuje".

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Darko Nestorović nije se libio mladog Brkića gurnuti u vatru, a ovaj mu se odužio kvalitetnim partijama. U posljednje četiri utakmice na terenu je proveo 360 minuta. Treneri u Pl rijetko daju šansu mladim igračima, čega je svjestan i Brkić, pa je posebno zahvalan Nestoroviću.

"U početku sam kao mlad igrač bio pod strahom jer je klub bio u nezavidnoj situaciji, ali vremenom sam dobijao samopouzdanje. Uz to su krenuli i dobri rezultati, a mislim da svi klubovi trebaju pružiti šansu igračima iz omladinskog pogona, jer je to jedini ispravan način za klubovi, ali i igrači profitiraju", dodao je na kraju razgovora Brkić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi