Brod ludaka: "Rusija je igrala savršeno"

Šveđanin Granquist oduševljen

Brod ludaka: "Rusija je igrala savršeno"

U grozomornoj utakmici osmine finala Rusija nije čestito deset puta prešla centar, no nakon izvođenja penala eliminirala je također dosadnu i bezidejnu Španiju.

Da je to recept za uspjeh znali su i Danci koji su "dobro stajali" na terenu i u uspavanci pokušali na sličan način eliminirati Hrvatsku, no nisu imali sreće i pribranosti u penal lutriji.

Sutra je na rasporedu utakmica koja u startu ne obećava nikakvu ljepotu, između Švedske i Švicarske, gdje se ne zna ko je čvršći, organizovaniji i bez većih aspiracija da napada.

Ako je neko imao dilemu da će biti tako, kapiten Švedske svojom ocjenom igre Rusije ubio je svaku sumnju.

"Ruski nogometaši jučer su igrali sjajno, drago mi je što su pobijedili. Još im nisam čestitao, budući da sam usredotočen na izvedbu Švedske", rekao je Andreas Granqvist.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Švedska je do osmine finala došla nakon što je iz penala dobila Koreju. Potom se branila i golom iz 95. minute poražena je od Njemačke, a onda je dobila Meksiko 3:0 gdje su dezorijentisani Meksikanci maltene sami sebi zabijali golove.

Švicarska je bila kudikamo bolja, remizirala je s Brazilom i dobila Srbiju. U osmini finala favorita međutim nema, pa ko voli gledati šah, imat će sutra od 16 sati priliku da uživa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi