Reprezentativac Albanije stiže na jug Engleske

Kao posuđen fudbaler

Reprezentativac Albanije stiže na jug Engleske

H. Zilić

Reprezentativac Albanije, Armando Broja od nove sezone nosit će dres Southamptona.

Ovaj 19-godišnji napadač na jug Engleske dolazi kao posuđen fudbaler Chelseaja.

Broja je sa Plavcima ovo ljeto potpisao ugovor do 2026. godine, ali sada će prvo na kaljenje u drugi klub, iako posudba u Southamtpon ne izgleda kao loša opcija za Albanca.

Ianeč, riječ je o fudbaleru koji je prošao sve omladinske kategorije londonskog kluba, a proveo je sezonu na posudbi u timu Vitessea, koji je poznat kao filijala Chelseaja.

Broji se predviđa sjajna budućnost, a iako ima tek 19 godina upisao je već šest nastupa za "A" reprezentaciju Albanije za koju ima i devet nastupa u omladinskim kategorijama.

Interesantno rođen je u engleskom Sloughu, imao je ponuda u omaldinskim kategorijama da igra za Englesku, ali kod njega nije bilo dileme i bez razmišljanja se odlučio za selekciju Albanije.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Bio je na meti klubova iz Nizozemske i Belgije, raspitivao se i Club Brugge, ali londonski klub je produžio ugovor do 2026. godine.

Vidjet ćemo kako će se snaći na posudbi u Southamptonu, a mnogi su mišljenja da bi mogao biti jedno od iznenađenja u novoj sezoni Premiershipa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi