Reprezentativac Albanije potpisao za Chelsea

Do 2026. godine

Reprezentativac Albanije potpisao za Chelsea

H. Zilić

Albanski fudbaler 19-godišnji Armando Broja potpisao je novi ugovor sa Chelseajem do 2026. godine potvrdio je klub sa Stamford Bridgea.

Riječ je o fudbaleru koji je prošao sve omladinske kategorije londonskog kluba, a proveo je sezonu na posudbi u timu Vitessea, koji je poznat kao filijala Chelseaja.

Broji se predviđa sjajna budućnost, a iako ima tek 19 godina upisao je već šest nastupa za "A" reprezentaciju Albanije za koju ima i devet nastupa u omladinskim kategorijama.

Pomenuti fubdaler igra na poziciji napadača, visok je 191 cm.

Interesantno rođen je u engleskom Sloughu, imao je ponuda u omaldinskim kategorijama da igra za Englesku, ali kod njega nije bilo dileme i bez razmišljanja se odlučio za selekciju Albanije.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Bio je na meti klubova iz Nizozemske i Belgije, raspitivao se i Club Brugge, ali londonski klub je produžio ugovor do 2026. godine.

Da li će Broja na novu posudbu ili će biti u konkruenciji Plavaca u novoj sezoni vidjet ćemo već sredinom augusta kada starta nova sezona u Engleskoj.

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi