Bronzani Vatreni pozvani na finale Svjetskog prvenstva

HNS uputio poziv legendarnoj generaciji

Bronzani Vatreni pozvani na finale Svjetskog prvenstva

Reprezentacija Hrvatske je sinoć stigla do velikog uspjeha. Vatreni su nakon produžetaka savladali Englesku sa 2:1 u polufinalu Mundijala u Rusiji, pa su tako izborili plasman u finale u kojem će igrati protiv Francuske.

Ova generacija Hrvatske je tako već nadmašila uspjeh one legendarne iz 1998. godine koja je pod vodstvom selektora Miroslava Blaževića stigla do trećeg mjesta na SP u Francuskoj.

Upravo svim članovima legendarne genracije Vatrenih je HNS sada uputio poziv na finalnu utakmicu s Francuskom kako bi zajedno sa hiljadama ostalih navijača Hrvatske svjedočili novom najvećem uspjehu hrvatskog fudbala.

"Hrvatski nogometni savez poziva izbornika Miroslava Blaževića i sve reprezentativce koji su 1998. godine osvojili brončanu medalju na FIFA Svjetskom prvenstvu u Francuskoj na finalnu utakmicu FIFA Svjetskog prvenstva u Rusiji", stoji u saopštenju HNS-a.

Treba podsjetiti da su bronzu za Hrvatsku na Mundijalu 1998. godine osvojili: Dražen Ladić, Marjan Mrmić, Vladimir Vasilj, Slaven Bilić, Goran Jurić, Zvonimir Soldo, Ante Šerić, Dario Šimić, Igor Štimac, Igor Tudor, Aljoša Asanović, Zvonimir Boban, Robert Jarni, Krunoslav Jurčić, Zoran Mamić, Silvio Marić, Robert Prosinečki, Mario Stanić, Ardian Kozniku, Petar Krpan, Goran Vlaović i Davor Šuker.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Inače, finale Mundijala u Rusiji je na rasporedu u nedjelju u 17:00 sati.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi