Mandžukić donio Hrvatskoj novu pobjedu

Hrvati bolji od Finske

Mandžukić donio Hrvatskoj novu pobjedu

Edmir Škorić

Reprezentacija Hrvatske upisala je drugu pobjedu u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo.

Hrvatska je gostovala Finskoj u trećem kolu grupe I, te je dosta teško, ali zasluženo, upisala nove vrijedne bodove.

U jednoj ne baš dobroj nogometnoj utakmici Hrvatska je pobijedila zahvaljujući golu Marija Mandžukića, koji je glavom pogodio u 18. minuti. Većinu posla odradio je Andrej Kramarić, a napadač Juventusa je samo ugurao loptu koja je već bila na putu prema mreži.

Poslije tog gola, skoro ništa ozbiljnije se nije dešavalo na terenu. Gosti su držali loptu u nogama, nisu dozvoljavali apsolutno ništa Fincima, te su mirno priveli meč kraju.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

Nakon tri kola, Hrvatska ima sedam bodova, dok je Finska ostala na jednom bodu, kojeg je osvojila protiv Kosova. Uz to dodajmo da se Mandžukić izjednačio s Lewandowskim na vrhu liste strijelaca, obojica imaju po četiri gola.


Goal Mandžukić. Finland 0-1 Croatia by Postavkam

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi