Bruce: Napravio sam najveći transfer u svojoj karijeri

Dobio veliko pojačanje

Bruce: Napravio sam najveći transfer u svojoj karijeri

Aston Villa jučer je zvanično dobila veliko pojačanje u vidu iskusnog Johna Terryja. 

Nekadašnji kapiten Chelsaja je sa ovim engleskim drugoligašem potpisao ugovor na jednu godinu, a na njegovom predstavljanju trener Steve Bruce je rekao da dovesti Terryja nije bilo nimalo lagan zadatak. 

"Terry želi da igra i mislim da može još mnogo toga da pruži. Naravno, više bismo voljeli da ima 26 a ne 36 godina, ali je fizički izuzetno spreman. Ovo je najveći transfer u mojoj karijeri. Nije čest slučaj da dovedete igrača takvog kalibra. Mnogi mlađi će se ugledati na njega", rekao je Bruce. 

Terry je imao ponude i od klubova koji se takmiče u Premiershipu, međutim nije se želio susretati sa Chelseajem u prvenstvu.

"Bilo bi previše za mene da moram da prevazilazim to da igram protiv Chelseaja. Imao sam 22 nevjerovatne godine u tom klubu i želim mu dobro. Ali, sada su moje misli i ambicije okrenute ka tome da vratim Aston Villu u elitni rang", kazao je, između ostalog, Terry. 

Potražite više informacija na temu Premier league:

Iskusni Terry je u Aston Villu stigao kao slobodan igrač, budući da mu je istekao ugovor sa Chelseajem. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi