Bruka za Neymara! On je ubjedljivo najveće razočarenje izbora za Zlatnu loptu

Podbacio kao nikada

Bruka za Neymara! On je ubjedljivo najveće razočarenje izbora za Zlatnu loptu

Ako se sjećate, Neymar je prilikom transfera iz Barcelone u PSG otkrio da je jedan od razloga što se odlučio na takav potez osvajanje Zlatne lopte.

Brazilac silno želi jednog dana osvojiti ovo priznanje i postati najbolji igrač svijeta, a smatrao je da će do Zlatne lopte lakše stići kao fudbaler PSG-a u kojem je planirao biti glavni igrač.

Međutim, Neymaru na tom planu ne ide baš najbolje i ove godine je završio tek na 12. mjestu u ukupnom poretku. To je prvi put da Brazilac završava izvan deset najboljih još od 2012. godine, kada je bio igrač Santosa.

Neymar je 2013. godine bio peti, 2014. sedmi, 2015. treći, 2016. peti i 2017. još jednom treći. U godini iza nas nije napravio ništa spektakularno, a imao je priliku osvojiti Ligu prvaka sa PSG-om i Svjetsko prvenstvo sa Brazilom.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Treba podsjetiti i da je Neymar jedno vrijeme bio povrijeđen zbog čega je propustio dobar dio prošle sezone, pa i nije bio među glavnim favoritima za Zlatnu loptu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi