Mulalića "pogodilo" novinarsko pitanje: "Sedam dana mi treba da odgovorim"
FOTO/VIDEO: A. Čaušević

Klafurić nije krio zadovoljstvo nakon trijumfa

Mulalića "pogodilo" novinarsko pitanje: "Sedam dana mi treba da odgovorim"

Haris Zilić

U 23. kolu WWin lige Velež je upisao tri boda savladavši na svom terenu ekipu Igmana iz Konjica sa rutinskih 2:0. Golove za Rođene dali su u prvom poluvremenu Haskić i Hrkać.

Kako je to i pravilo po završetku utakmice održana je i press konferencija oba tima, a treneri su došli u različitim raspoloženjima.

Dean Klafurić trener Veleža je bio zadovoljan igrom i bodovima, dok je Edis Mulalić svjestan novih problema koji su zadesili njegovu ekipu.

"Utakmica je bila gledljiva, nismo došli da se branimo ne igramo mi tako da parkiramo autobus. Na Koševu smo ostali bez tri standardna igrača, danas nam se Đorić povrijedi. Ja nikada ne plačem, nije toliko loše bilo, Velež je kvalitetniji, brže nalaze rješenje, to je ta razlika bila večeras. Imaju dobrog trenera i ja im čestitam, mi se okrećemo dalje", rekao je Mulalić i dodao:

"Momci su korektno odradili utakmicu, nismo se raspali kada gubimo utakmicu , to je to ovako vruće glave što mogu reći. Veležu želim puno sreće, zaslužuju sigurno plasman u Evropu."

Igman kada primi gol, teško se vrati u utakmicu, kako to objasniti, bilo je jedno od pitanja za Mulalića?

Oglasi

"Gol mentalno utiče, nemamo mi kvaliteta da zamijeniš igrača tek tako, gol sve mijenja. Treba mi sedam dana da to odgovorim i objasnim."

Zatim je komentar dao trener Veleža, Dean Klafurić

"Želim Igmanu sve najbolje da izbore opstanak. Kolega je spomenuo probleme koje su imali i mi smo ušli u utakmicu u teškom momentu gledajući broj utakmica koje smo odigrali i neefeikasnosti koja nas prati. Veseli me reakcija igrača, svaka im čast, ušli su u utakmicu hrabro unatoč umoru i teško psihičkom momentu, zabili smo golove, imali smo puno šansi", rekao je Klafurić i nastavio:

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"I u dobru i zlu mi igramo svoju igru, drago mi je da publika to poznaje. Naš stadion i Grbavica su najbolji stadioni u Bosni i Hercegovini, dišu kad je utakmica, prepoznaju momenat utakmice, drago mi je da igramo na ovakvom dobrom terenu."

"Guliashvili je bio povrijeđen, ali i umoran nakon Širokog, nismo htjeli da rizikujemo. Zadovoljan sam Lohanom, dobar je igrač, lagano hvata ritam, drago mi je zbog njega. Golami je ozbiljan igrač, igrao je u ozbiljnoj ligi, igrao je peed 100.000 ljudi,a li i njemu treba još vremena da uhvati neke momente naše igre, ali on je veliki profesionalac."

Top Komentari

Zaccheroni
Idemo dalje šefe,cestitke
1 0
Ecosport
Samo naprijed Klafe, imaš našu punu podršku
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi