Akrapović o problemima sa sastavom: Od tih koji izostaju može se napraviti jedna dobra ekipa

Željezničar sutra dočekuje Velež

Akrapović o problemima sa sastavom: Od tih koji izostaju može se napraviti jedna dobra ekipa

E. Čaušević, foto: T. Hebib

Fudbaleri Željezničara sutra igraju na svom terenu derbi 24. kola WWin lige Bosne i Hercegovine protiv Veleža, a danas je održana i press konferencija u Plavom salonu.

Prisutnim novinarima obratio se trener sarajevskog tima Bruno Akrapović koji je otkrio svoja očekivanja pred sutrašnju utakmicu protiv Veleža koja je za Plave sigurno od velikog značaja.

"Očekujemo nakon pauze jednu interesantnu utakmicu protiv ekipe koja je bila u svojoj krizi, ali izvadili su se iz te krize posljednjom pobjedom. U kupu su ispali i ne mogu reći da imaju neke rezultate u posljednje vrijeme. Nas čeka teška utakmica protiv ekipe koja zna iznijeti loptu, zna šta radi i igraju ofanzivan fudbal na koji mi trebamo parirati isto ofanzivom. Nadam se da će za nas biti uspješna utakmica iako imamo dosta problema što se tiče toga kako sastaviti ekipu, ali gledamo pozitivno prema meču i mislim da ćemo pokazati naše pravo lice", rekao je Akrapović na početku.

Rekli ste da imate problema sa sastavom, kakva je generalno trenutna situacija oko toga?

"Da, od tih kojih izostaju može se jedna dobra ekipa napraviti. Recimo od prve utakmice kad pogledamo ili meča protiv Sarajeva pet igrača neće moći da učestvuje i to je za jače ekipe problem kada izostaju jedan ili dvojica, a kod nas je to na broj pet. Nije laka situacija, nezavidna je, ali rekao sam igračima da meni niko ne fali i ako vama fali odustajete od zadatka i upornosti da se dokažete u prvih 11. Ekipa je odgovorila pozitivno, radili smo vrlo dobro ove sedmice i mislim da ćemo naći adekvatne zamjene za oni koji fale. Ima tu još nade za jednog ili dvojicu da upadnu na klupu, ali s tim što imamo moramo biti zadovoljni", kazao je.

Akrapović se osvrnuo i na meč protiv Zrinjskog koji se igrao prije reprezentativne pauze.

Oglasi

"Meč protiv Zrinjskog pokazao je da smo taktički dobro posloženi i funkcioniramo dobro kada smo kompletni. Zatvorili smo protivnika, izuzetno malo šansi smo dopustili. Kontrolisali smo meč na naš način i imali izgledne prilike da zabijemo gol. To je trebalo biti dovoljno protiv jakog protivnika na strani, mogli smo doći do tri boda, ali sudbina je takva bila da smo bili kažnjeni i nesretno izgubili bodove. Mislim da ekipa diše i ima energiju, da su složni s tim da put kojim idemo je za nas pravi".

Svjestan je koliko je bitan sutrašnji meč protiv Veleža.

"Kako njima tako i nama. S tim što mi imamo fantastičnu publiku pred kojom smo svaki put pokazali fantastično lice. Nema nikakvog razloga da to ne napravimo i sutra. Nosit će nas publika i dužni smo da odgovorimo na pravi način. To tražim uvijek od ekipe. Pritisak fudbalski koji je na svakom igraču splasne nakon uvodnih par minuta. Mislim da će igrači pokazati da u njima ima dosta kvaliteta", zaključio je Akrapović na kraju.

Podsjećamo, sutrašnja utakmica između Željezničara i Veleža igra se s početkom u 20 sati, a glavni sudija će biti Elvedin Topuzović iz Tuzle.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Njegovi pomoćnici će biti Stefan Tešanović iz Istočnog Sarajeva, te Arnel Novalić iz Doboj Istoka. Četvrti sudija na Grbavici će biti Dražen Marić iz Bijeljine.

Biće ovo treći susret ovih rivala u prvenstvu, a u prethodna dva okršaja Velež je u obje utakmice slavio sa 1:0. Rođeni su trenutno treći na tabeli sa 39 bodova, dok je Željo pretposljednji sa 23 boda.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

atomskimrav
Pa kad su ti svi zdravi vi niste jedna dobra ekipa. Inace nebi bili tu gdje ste.
3 0
Bit ce gusto bit ce 0:2
Kakva god da je situacija ti ne odustajes od formacije.Ne moze se pita od ..vana praviti, pogotovo ne na silu. Ukoliko ti zaigraju Haracic i Drljo uz vec standardno katastrofalne Ovcinu i Galica Velez ce garantovano zadovoljan napustiti Grbavicu. Glavni krivac za ispadanje iz lige ces biti ti.
2 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi