Akrapović: Nema opravdanja za lošu igru, vidjet ćemo ima li straha
bruno akrapovic

Željezničar opet izgubio

Akrapović: Nema opravdanja za lošu igru, vidjet ćemo ima li straha

A. Čaušević

Željezničar nastavlja sa lošim partijama na gostovanjima. I deseti meč u nizu Plavi su poraženi te se agoniji van Grbavice ne nazire kraj. Ovaj put poraz je stigao u Čitluku od Širokog Brijega sa 2:0.

Od prve minute Široki Brijeg je bio bolji protivnik, a zašto Željezničar nije ubjedljivije poražen zasluge nosi golman Vedad Muftić koji je imao niz zapaženih odbrana.

U izjavi za Arenu Sport Bruno Akrapović je kazao da ništa ne opravdava slabu igru njegovih izabranika te se analizirati da li je razlog strah na gostujućim terenima.

"Ništa ne opravdava lošu igru. Igrači su loše ušli u utakmicu, u prvom poluvremenu nismo mogli kontrolisati igru", kazao je Akrapović te nastavio:

"Analizirati ćemo da li se uvukao strah od gostovanja, naći ćemo razlog i vratiti se što prije".

Sa sarajevski tim je ovo bio deseti poraz u gostima ove sezone u isto toliko mečeva što je definitivno poražavajući statistički podatak.

Oglasi

Trener Širokog Brijega Dino Skender je istakao da je utakmica bila teška, ali da je njegov tim strpljivom igrom zasluženo slavio.

"Utakmica je bila teška, Željezničar je igrao nisko i tvrdo, morali smo biti strpljivi, dogovor na poluvremenu je bio da nastavimo u istom ritmu", kazao je hrvatski trener te dodao:

"Sve nam se vratilo na najbolji način, mislim da je pobjeda zaslužena i da su dečki nastavili dobar niz."

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Željezničar u narednom kolu čeka izuzetno težak ispit pošto će na svojoj Grbavici u najvećoj utakmici bh. fudbala dočekati gradskog rivala Sarajevo.

Sa druge strane Široki Brijeg u srijedu treba igrati meč četvrtfine finala Kupa protiv Veleža, ali je velika vjerovatnoća da će taj meč biti prolongiran za 6. mart.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

plemic
bit ćeš glavni u federalnoj ...
6 3
mitoza
Znaci saljevanje strave je rjesenje. E moj Zeljo.
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije