Skender i Akrapović odredili početne postave: Teren će dosta toga diktirati
Ovako trenutno izgleda teren, a i vrijeme je zaista lijepo u Čitluku

Meč se igra od 13 sati u Čitluku

Skender i Akrapović odredili početne postave: Teren će dosta toga diktirati

S. Mlaćo

Derbi 20. kola Wwin lige naše zemlje između Širokog Brijega i Željezničar ipak će biti odigran.

Susret je planiran jučer, no kiša i poplavljen teren to nisu dozvolili. Službena lica su izašla na teren jučer i odlučila da nema utakmice, a prema pravilima susret je pomjeren za 24 sata.

Danas u Čitluku nema kiše, organizatori su učinili sve da što bolje spreme teren, ali jasno je i da će isti biti u teškom stanju.

Treneri Dino Skender i Bruno Akrapović vjerovatno su na to i mislili kada su jutros odredili početne postave, a sada su i poznati sastavi:

NK Široki Brijeg: Bender, Pranjić, Prusina, Mašić, Bagarić, Marin, Lukić, Mamić, Matić, Ćavar, Kuprešak.

FK Željezničar: Muftić, Radinović, Cavnić, Cocalić, Krpić, Hiroš, Drljo, Karić, Amoah, Selimović, Ovčina.

Oglasi

Akrapović je pred ovaj meč kazao.

"Očekivanja treba da budu uvijek velika sa naše strane. Uzimamo protivnika za ozbiljno, prošli su u Kupu dalje, odigrali su dobru utakmicu u posljednjem kolu što im daje vjetar u leđa. Mi smo spremni i mi smo odigrali dobru utakmicu. Želim da moji momci odgovore na pravi način, da počnemo skupljati bodove na strani, vrijeme je da pokažemo zube.

"Vidjet ćemo u kojem ćemo sastavu istrčati, nismo još registrovali dva igrača koji će nam faliti, ali ovi koje imamo na raspolaganju su pokazali da imaju kvalitetu.

Tu kvalitetu želim da prenesu i ovaj put protiv protivnika koji stoji kompaktno, svi su iza lopte, imaju individualce, imaju grupnu dinamiku tako da će na nama biti da stopiramo njihove kvalitetne stvari, a otkrijemo neke stvari koje može iskoristiti", kazao je Bruno Akrapović u najavi meča.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Kod Željezničara u timu nema Marina Galića, Bismarka Charlesa, Nedima Mekića i Antonija Pavića. Širokobriježani u ovaj meč ulaze sa dosta optimizma, posebno nakon duela na Koševu gdje su savladali FK Sarajevo 3:1.

"Vjerujem kako ćemo biti mentalno i fizički spremni za ovaj derbi, jer to nam je donijelo bodove u prošloj utakmici. Disali smo svi kao jedan, bili prava momčad i ne vidim razloga da takav pristup ne ponovimo na Barama", rekao je trener Širokog Brijega Dino Skender.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi