Željezničar po starom: Opet loša partija na strani, Široki Brijeg slavio zaslužen trijumf
FOTO: K. Dedić

Duel 20. kola WWin lige

Željezničar po starom: Opet loša partija na strani, Široki Brijeg slavio zaslužen trijumf

Haris Zilić

Duel 20. kola WWin lige odigrali su stari rivali NK Široki Brijeg i FK Željezničar. Meč se trebao igrati u nedjelju, ali zbog obilnih padavina u Čitluku, pomjeren je za danas i završen je rezultatom 2:0 za Široki Brijeg. Podsjetimo, Široki Brijeg domaće utakmice igra u Čitluku dok traje renoviranje travnjaka na stadionu Pecara.

Prvo uzbuđenje na utakmici vidjeli smo u 12. minuti pred golom gostiju. Dvije prilike za domaće. Pranjić i Mašić su mogli da dovedu domaće do prednosti, ali Muftić je na visini zadatka. Prvo je Pranjić izašao sam na Muftića, no iskosa, šutirao je sa 15 metara, ali Muftić brani nogom i lopta ide u korner. Nakon kornera Mašić na pet metara sam kao duh, šutira glavom, Muftić sjajno brani.

Široki u novoj prilici u 24. minuti, Marin je pokušao, ali Cocalić je blokirao njegov pokušaj. Prusina je šutirao sa nekih 28 metara u 42. minuti, lopta ide visoko preko gola Željezničara.

Prvo poluvrijeme nije ponudilo puno toga, a gosti nisu imali nijedan ozibljniji udarac, šansa koju vrijedi izdvojiti je prodor Amoaha u 30. minuti, no to je dobro ispratio golman Bender.

U nastavku slična igra na terenu, a domaćini ipak koriste svoju priliku u 58. minuti. Akcija je krenula od golmana Bendera koji dodaje Marinu, a ovaj iz prve pronalazi Kuprešaka. Krilni fudbaler Širokog je primio loptu i rutinski savladao Muftića za 1:0.

Dobar napad Širokog u 68. minuti po lijevoj strani. Kuprešak je tražio Bagarića na drugoj stativi ali prati Muftić i dolazi do lopte. Pranjić je centrirao u 76. minuti, Ovčina izbacuje loptu iz svog peterca.

Oglasi

Ni u drugom poluvremenu Željezničar nije stvorio apsolutno ništa ozbiljno pred golom Širokog, tako da su nastavili po starom, a to su veoma loše partije na gostujućem terenu.

Što se tiče gostiju možda je vrijedno izdvojiti pokušaj Haračića glavom u 85. minuti, lopta je otišla daleko proed gola golmana Bendera.

Do kraja utakmice gosti su bacili sve u napad, a onda kontra Širokog u 90. minuti što domaćini koriste, Mišić je pogodio za konačnih 2:0.

WWin liga, 20. kolo:

NK Široki Brijeg - FK Željezničar 2:0 (Kuprešak 58', Mišić 90')

NK Široki Brijeg: Bender, Pranjić, Prusina, Mašić, Bagarić, Marin, Lukić, Mamić, Matić, Ćavar, Kuprešak.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

FK Željezničar: Muftić, Radinović, Cavnić, Cocalić, Krpić, Hiroš, Drljo, Karić, Amoah, Selimović, Ovčina.

Zaprati NK Široki Brijeg, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Široki Brijeg Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

plemic
očekivano. od kad ja govorim da je centar bih nogometnih zbivanja u hercegovini
7 1
Bobinho1987
Da sam na mjestu pitara sramota bi me bilo da se javljam poslije poraza od zadnje ekipe na tabeli
4 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti