Bruno Akrapović od danas traži novi posao

Povezivao se i sa FK Sarajevo

Bruno Akrapović od danas traži novi posao

A. Čaušević

Bivši bh. reprezentativac Bruno Akrapović od danas traži novi trenerski angažman.

Akrapović je ove godine obnašao svoj drugi mandat na klupi Shkendije, a presudio mu je domaći kiks protiv Boreca u nedjelju.

Shkendija je odigrala mršavih 0:0, a rukovodstvo kluba je odlučilo da smijeni Akrapovića pošto je taj remi značio i oproštaj od titule prvaka.

Ovaj 54-godišnjak je ranije radio odličan posao u Bugarskoj gdje je sjedio na klupi CSKA iz Sofije i Lokomotiva iz Plovdiva.

Akrapović se zimus spominjao i sa preuzimanjem FK Sarajevo, ali je Gorana Sablića naslijedio Aleksandar Vasoski.

Zeničanin je trenersku karijeru počeo 2008. godine kao asistent u Saturnu, a prvi samostalan angažman je imao 2011. godine u Mosoru iz Zrnovnica. Nakon toga trenirao je Val, Solin, Neretvu Metković, a bio je jedno vrijeme i na Gibraltaru gdje je vodio ekipu College Europe.

Top Komentari

Make075
Mozda nije losa opcija za nasljednika Peteva?
4 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi