Sarajevo traži novog šefa struke: Kontaktiran je Zlatan Bajramović

Na Koševu u potrazi za šefom struke

Sarajevo traži novog šefa struke: Kontaktiran je Zlatan Bajramović · Saznajemo

S. Mlaćo

Fudbalski klub Sarajevo u potrazi je za šefom stručnog štaba. Nakon što se završila sezona čelnici Sarajeva krenuli su u potragu za nasljednikom Dženana Uščuplića pod čijom palicom su osvojili Kup. Uščuplić je ispunio misiju, a ko će s klupe predvoditi Sarajevo u narednoj sezoni još uvijek nije jasno.

Nekoliko trenera je u opticaju, a prvi "pick" čelnika Sarajeva bio je nekadašnji bh reprezentativac Zlatan Bajramovic. Iz izvora bliskih klubu, a što nam je potvrdio i Bajramović, SportSport.ba je saznao da su iz Sarajeva kontaktirali nekadašnjeg ljubimca navijača našeg nacionalnog tima.

Razgovor je kako nam je rekao Bajramović bio dobar i korektan, no do saradnje najvjerovatnije neće doći jer je nekadašnji bh reprezentativac vezan ugovorom za Karlsruheom koji nema namjeru se odreći njegovih usluga. Tako će u Titovoj 38/b nastavati sa potragom za novim šefom strukom, a neslužbeno nova meta čelnika bordo kluba je Bruno Akrapović.

Akrapović je posljednji angažman imao u CSKA Sofia, a vodio je i Lokomotiv Plovdiv, te RNK Split, Shkendiju....

Mnogo je upitnika vezano i igrački kadar, a klub su do sada napustili Dušan Hodžić, Haris Handžić i Slobodan Milanović.

Velika želja čelnika Sarajeva je Aldin Čajić, bh. nogometaš koji trenutno nastupa u Turskoj.

Ranije je Čajić igrao jako dobro u Češkoj. Nosio je dres i omladinske ekipe Sparte iz Praga, se seniorskih timova Teplica i Dukle.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Tursku karijeru počeo je 2018. godine u dresu Elazigspora, ali je samo nekoliko mjeseci kasnije prešao u Istanbulspor, čiji je član i danas.

Protekle sezone ovaj veznjak odigrao je 29 utakmica u Prvoj ligi Turske i ima učinak od gola i četiri asistencije.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Tas14
Najbolji bi bio Husref, ali njihov ego to ne moze podnjet
3 10
COVID19
Cirkus u najavi
0 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi