Bruno Akrapović pobijesnio zbog "izgubljenog fudbalera" - Od muke je poderao majicu

S razlogom ljut

Bruno Akrapović pobijesnio zbog "izgubljenog fudbalera" - Od muke je poderao majicu

E. Škorić

Fudbalski klub Željezničar po navici i već tradicionalno ove sezone ne zna da igra u gostima. Plavi su u Ugljeviku protiv Zvijezde 09 vodili sa 1:0, na kraju izgubili s 2:1 u meču 22. kola Wwin lige BiH.

Činilo se da će razbijanje Sarajeva (3:0) na Grbavici dati vjetar u leđa izabranicima Brune Akrapovića i da će na krilima te visoke i jako bitne pobjede možda konačno slaviti ili barem upisati prvi bod na gostovanju u tekućoj sezoni.

Počelo je dobro, Boljević je u 32. minuti pogodio za 0:1, no već u 40. minuti Vadze donosi nominalnom domaćinu 1:1, da u 63. minuti autogolom Selimovića Zvijezda 09 dolazi do preokreta i velika tri boda.

S druge strae, Željezničar je uz Zvijezdu 09 uvjerljivo najgori gostujući tim u sezoni. Tim sa Grbavice nema nijedan jedini bod, uz to je dao tek četiri, a primio čak 23 gola.

Akrapović ni sam ne zna šta je s njegovim igračima kada dođu u goste i zašto ne igraju ni približno dobro kao kod kuće. Danas ga je posebno, u drugom dijelu, iznervirao jedan od fudbalera.

Oglasi

Naime, u jednom trenutku je izgubio živce i čak poderao majicu koju je potom bacio na klupu, a onda obukao duksericu. Njemu je "izvadio živac" rezervni fudbaler Drljo, nakon što nije ispoštovao kretanje poslije jedne dubinske lopte. Drljina tromost izazvala je bijes kod Akrapovića koji je počeo da maše rukama, da galami, a onda je od muke poderao majicu.

Kako Željezničar zna loše da odigra ikako loše igra ove sezone u gostima, čini se da će Akrapović dobiti još puno sijedih do kraja sezone, ali za sada ovaj stručnjak poprilično dobro vodi tim koji je u jednom trenutku djelovao potpuno nemoćno.

Još nije poznato s kim će se Plavi sastati u 23. kolu, a ovisit će to o rezultatu utakmice Velež - Tuzla City koji je na programu sutra.

Uz taj, ostao je još da se odigra meč Zrinjskog i Borca večeras, nakon čega će se kompletirati 22. kolo i ulazimo u posljednju etapu i u preostalih 11 kola rješavat će se neka pitanja poput prvaka, putnika u Evropu, dok će se posebno žestoka voditi borba za opstanak u Wwin ligi, koja će uskoro biti smanjena sa 12 na 10 klubova, ali to tek od 2025. godine.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Inače, nakon utakmice Akrapović je dao pomalo nesvakidašnju izjavu i najavio oštre mjere protiv pojedinih igrača.

"Imamo problema sa gospodom koja bira utakmica. Biraju kad hoće da podignu ručnu, imat ćemo mjere koje se neće svidjeti većini. Nije da napadam ekipu, ali ponavljam, donijet ćemo mjere u svlačionici koje se neće svidjeti", rekao je Akrapović.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

mitoza
I nam u firmi obecali 500 KM pa izradili.
2 0
Hadzija123
Neuno paihologa njim ti angazuj a tebi savjetujem malo razmisli kod izmjena gdje ti je pamet bila da vadis Karica i Amou jedina 2 fudbalera koji su odigrali kako treba?
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti