Malo sjaj, više očaj: Jedanaesti uzastopni gostujući poraz Željezničara, Zvijezdi 09 velika tri boda

Derbi donjeg dijela tabele

Malo sjaj, više očaj: Jedanaesti uzastopni gostujući poraz Željezničara, Zvijezdi 09 velika tri boda

E. Škorić, foto: E. Oštraković

Fudbaleri Zvijezde 09 pobijedili su Željezničar sa 2:1 u 22. kolu Wwin lige Bosne i Hercegovine i tako su "ostali živi", odnosno zadržali šanse da se spase ispadanja.

Čudno zvuči, ali bio je ovo derbi donjeg dijela tabele. Zvijeza 09 bori se goli život, s druge strane Željezničar u mnogo boljoj poziciji, a gosti iz Sarajeva došli su puni samopouzdanja nakon visoke pobjede nad gradskim rivalom od 3:0.

No, sve to na kraju nije Plavima pomoglo da se neporaženi vrate s gostovanja. Uostalom, ove sezone nemaju nijedan bod na gostujućim terenima. Ovo im je bila 11. gostujuća utakmica i 11. poraz, a dali su samo tri gola!

Konkretniji na početku bili su domaći, a prvi su put pokušali u 14. minuti preko Vadzea, ali je Muftić odbranio njegov udarac. Ipak, prvu veliku šansu u Ugljeviku imali su gosti, pošto je Boljević u 29. minuti izašao sam na gol domaćih, ali šutira pored gola.

Sarajlije dolaze u vodstvo u 33. minuti. Amoah se dobro izborio za jednu loptu, ubacio je, a Boljević glavom pogađa za 0:1. Domaći prijete preko Šapića samo dva minuta kasnije, Muftić opet siguran.

Oglasi

Zvijezda je došla do izjednačenja pet minuta prije odlaska na odmor. Na brzinu domaći izvode aut. Saliman je lijepo prošao po lijevoj strani i ubacio, a Vadze s par metara pogađa za 1:1. Mogao je nominalni domaćin brzo do preokreta, ali je Muftić odbranio udarac Tomanovića u 44. minuti. Do kraja prvog dijela bilježimo još Haračićev udarac glavom, no lopta ide preko gola.

Na početku drugog dijela Vukoja "testira" Muftića, koji je opet dobar na golu. U 61. minuti Hiroš je centrirao, Amoah s nekih sedam metara šutirao glavom, no ravno u golmana Zvijezde, koja je došla do vodstva u 63. minuti.

Vadze je centrirao s desne strane, a Selimović s 12 metara glavom loptu poslao u vlastitu mrežu. Mogao je 10 minuta kasnije Saliman sve da riješi, ali se istakao Muftić. Zatim je Karaklajić mogao posao završiti. Mulalić je centrirao, ovaj šutirao, ali lopta ide malo preko gola. Hiroš je dobro šutirao u 80. minuti, ali je Jelovac dobro odbranio i to je bila zadnja šansa za goste na meču.

Ovom se pobjedom Zvijezda primakla klubovima ispred sebe. Sa 17 bodova, trenutno je na zadnjem mjestu, ali sada na -6 upravo od Željezničara, koji se nalazi na 10. mjestu.

Oglasi

Ako Tuzla City izgubi sutra u Mostaru od Veleža, Željo će biti 10. i treće kolo gostovat će na Koševu, a ako Tuzla ostane neporažena, Plavi će biti 11. i onda u četvrtom kolu dočekuju Sarajevo.

Zvijezda - Željezničar 2:1

Zvijezda 09: Jelovac, Ristanović, Savić, Malić, Ostojić, Karaklajić, Kayode, Ponjević, Šapić, Vukoja, Maksimović.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Željezničar: Muftić, Cocalić, Cavnić, Selimović, Galić, Radinović, Karić, Hiroš, Amoah, Boljević, Haračić.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Delegat
Poklonis im bodove da ne ispadnu i oni se ufuraju da su ekipa
7 1
Zaccheroni
Željo ispadni vide iz lige bit ce svima lakše
6 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi