Pitao Brunu Fernandesa za Ronalda, pa mu poručili: "On ti neće to odgovoriti na engleskom jeziku"

Jasan stav Portugalaca

Pitao Brunu Fernandesa za Ronalda, pa mu poručili: "On ti neće to odgovoriti na engleskom jeziku"

E. Čaušević

Cristiano Ronaldo je i dalje u centru pažnje fudbalske javnosti nakon što je Manchester United prije nekoliko dana raskinuo ugovor s njim, a na tu temu jučer je na press konferenciji pitanje dobio i Bruno Fernandes koji je dao odgovor, ali to nije smio da uradi na engleskom jeziku.

Ronaldo je uzburkao javnost pred početak Svjetskog prvenstva kada je dao intervju Piersu Morganu u kojem je rekao dosta loših stvari o Manchester Unitedu i bilo je jasno da je to njegov kraj na Old Traffordu.

Čelnici Uniteda su razmatrali na koji način da se postave u toj situaciji, ali desetak dana kasnije očekivano su odlučili da raskinu ugovor s Ronaldom zbog svega što je on napravio ove sezone.

Ronaldo je sigurno poljuljao atmosferu u klubu s intervjuom koji je dao, ali očito da je i sam bio svjestan da je to njegov oproštaj od Manchester Uniteda.

Posebno je neugodno bilo njegovim saigračima s kojima zajedno igra i u reprezentaciji, a prije svega to se odnosi na Brunu Fernandesa. Veznjak Uniteda je kada je stigao na okupljanje reprezentacije samo reda radi pozdravio Ronalda i već tada su počele špekulacije da između njih više nije toliko sjajna atmosfera.

Iako je Ronaldo sada slobodan igrač njegov intervju i sve ono što je rekao je i dalje u centru pažnje, a to se najbolje vidjelo na jučerašnjoj press konferenciji Portugala pred utakmicu protiv Gane.

Oglasi

Pred novinarima se pojavio upravo Fernandes, a jedan od engleskih novinara je odmah iskoristio priliku da ga pita kako komentariše činjenicu da je United raskinuo ugovor s Ronaldom, ali i da je taj klub na prodaju.

Međutim, tada se ubacio PR selekcije Portugala koji je jasno poručio da Fernandes može dati odgovor, ali ni slučajno na engleskom jeziku. Portugalci praktikuju već dugo da pričaju samo na maternjem jeziku, te ni jučer nije napravljena iznimka.

No, ono što je najvažnije jeste da je Bruno Fernandes na kraju odgovorio na pitanje i koliko-toliko otkrio je svoj stav o svemu što se dešava u Manchester Unitedu.

"Bila je čast igrati s njim za klub i reprezentaciju. To je ostvarenje sna, ali ništa ne traje zauvijek. Ovdje smo svi fokusirani na Svjetsko prvenstvo jer znamo šta znači predstavljati svoju reprezentaciju na ovako velikom takmičenju", rekao je Bruno Fernandes.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Ronaldo je trenutno bez kluba, ali očekuje se da će Portugalac nakon Svjetskog prvenstva otkriti gdje će nastaviti svoju karijeru.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi