O Unitedovom trenutnom stanju dovoljno govori i nova pozicija Brune Fernandesa na terenu

U Manchesteru mnogo toga nema smisla

O Unitedovom trenutnom stanju dovoljno govori i nova pozicija Brune Fernandesa na terenu

E. Škorić

Manchester United je jučer na Old Traffordu doživio novo poniženje, pošto je poražen s 3:1 od Brightona, a moglo je biti i gore.

United je još jednom razočarao i slavni klub nikako da zaigra onako kako bi to navijači željeli. Crveni đavoli su u ozbiljnoj krizi, dovoljno je reći da nakon pet kola u novoj sezoni Premier lige imaju čak tri poraza.

Ovaj od Brightona posebno je teško pao navijačima, pa su skandirali ime Cristiana Ronalda, samo kako bi se narugali menadžeru kluba Eriku ten Hagu. Došao je iz Ajaxa uz uvjerenje svih da će razdrmati tim, otpisao je Ronalda i uveo razne disciplinske mjere, ali rezultati su izostajali.

Nova sezona počela je jako loše, a čini se da u ekipi Manchester Uniteda neke stvari zaista jako loše funkcionišu.

Navijači su s razlogom zabrinuti, a o stanju u klubu najbolje govori zapažanje da je Bruno Fernandes kao jedan od glavnih kreatora tima igrao na poziciji štopera.

Oglasi

Ten Hag je pred kraj utakmice napravio određene taktičke promjene, ali je kapitena Fernandesa povukao na mjesto štopera, a nikom nije bilo jasno zašto.

Iako je imao ofanzivnu ulogu tokom većeg dijela utakmice, Portugalca je na kraju menadžer Ten Hag odlučio u potpunosti povući u zadnju liniju. Fernandes je bukvalno igrao kao štoper sa Victorom Lindelofom te je u nekoliko navrata pokušavao dugim loptama pronađi nekoga od saigrača.

"Bruno Fernandes, naš najkreativniji igrač koji igra na poziciji desnog centralnog beka... stanje ovog kluba u ovom trenutku", komentarisao je jedan nezadovoljni navijač Utda.

"Bruno kao štoper? Umoran sam od ovoga, zaista", dodaje drugi, vidno nezadovoljni navijač najtrofejnijeg kluba na Otoku.

Treći navijač je napisao: “Rangnick je donio neke lude odluke, ali da li je neka bila loša kao Maguire na vrhu i Bruno centralni bek?”

Potražite više informacija na temu Premier league:

Čini se da se i Ten Hag polako gubi u svemu i samo je pitanje kada će uprava kluba posegnuti za novim menadžerom.

U šestom kolu Manchester United gostuje Burnleyju koji je i dalje bez boda, a možda će mu upravo United biti rival protiv kojeg bi osvojio prve bodove. To bi svakako dodatno zakomplikovalo stvari u Manchesteru, možda i presudilo Ten Hagu, koji ima sve manju podršku, a sve veći pritisak.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Culer
Daj ba ne serite, zatekao se tu.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi