Bruno Fernandes: Spreman sam opet da izvodim penale

Unatoč promašaju jučer

Bruno Fernandes: Spreman sam opet da izvodim penale

E. Škorić

Portugalski reprezentativac Bruno Fernandes bio je tragičar Manchester Uniteda u subotu proti Aston Ville.

Fernandes je u nadoknadi vremena preuzeo odgovornost prilikom izvođenja penala, no šutirao je očajno - preko gola, a menadžer Ole Gunnar Solskjaer je nakon utakmice kazao da je on već ranije odlučio ko će biti izvođač najstrožih kazni.

Mnogi se pitaju zašto u tom trenutku Fernandes nije prepustio sunarodnjaku Cristianu Ronaldu da izvede penal.

„Niko nije više od mene razočaran zbog poraza i promašenog penala. Uvijek sam prihvaćao odgovornosti, živio sam trenutke pod ovakvim pritiskom, ali sada - nisam uspio. Za razliku od mnogo puta prije, kada je lopta završila u mreži, danas se to nije dogodilo", rekao je Fernandes, dodavši:

"Svjestan sam kritike koja slijedi i kao profesionalac u potpunosti je prihvaćam. Uvijek dajem sve od sebe i tako će i ostati, a ja ću se vratiti jači i kad bude potrebno opet ću izvesti penal i zabiti. Hvala na podršci nakon posljednjeg zvižduka, bilo je jako emotivno čuti vas kako skandirate moje ime na kraju meča".

Potražite više informacija na temu Premier league:

Crveni vragovi propustili su šansu da se pobjedom učvrste na vrhu tabele, sada su tek na četvrtom mjestu iza Cityja, Chelseaja i Evertona.

Generalno, ovo nije baš dobar period za United, jer su nedavno poraženi od Young Boysa u Ligi prvaka, dok ih je West Ham prije nekoliko dana izbacio iz Liga kupa nakon 1:0 pobjede na Old Traffordu.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Klicko
Ronaldo će ti oprostiti ako mu uzmes zenu ali penal ti nikad halalit nece
10 1
miki30
Mislim što si puco, puco si! Penaldo preuzima komandu.
6 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi