Penal zbog kojeg De Gea neće spavati danima i noćima!

Tragičar Manchester Uniteda

Penal zbog kojeg De Gea neće spavati danima i noćima!

A. Čaušević

Manchester United nije uspio stići do novog evropskog trofeja jer je u finalu Europa lige izgubio od Villareala poslije penala. 

Regularni dio meča na stadionu Miejski pred oko 8.000 gledatelja završena je rezultatom 1:1. Poslije produžetaka nije bilo promjena pa se pristupilo izvođenju penala.

Golmani Rulli i De Gea nisu uspjevali ništa odbraniti iako su nekoliko puta bili blizu. Na kraju se izvelo čak 11 serija, a bolji je bio španski tim.

U prve dvije serije nije bilo promašaja nakon sigurnih penala Morena i Rabe s jedne te Mate i Tellesa s druge strane. U trećoj seriji Alcacer vraća prednost Villarealu, a Fernandes izjednačuje. I u četvrtoj seriji sigurni izvođači su bili Alberto Moreno i Rashford. I peta serija nije donijela promašaj jer su pogodili Parejo i Cavani.

Naredne tri serije nisu donijele promašaje. Gomez, Albiol i Coquelin su pogađali za Villareal, a Fred, James i Shaw za United. Obzirom da su precizni bili Gaspar i Torres te Tuanzabe i Lindelof penale su pucali i golmani.

Rulli je rutinski izveo svoj penal, a onda je došao red na De Geu koji si nije proslavio jer je njegov udarac kolega s druge strane odbranio.

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

Iskusni čuvar mreže će sigurno imati pred sobom besane noći, ali neće imati puno vremena za kukanje jer ga već za nekoliko sedmica čeka Evropsko prvenstvo sa Španijom.

Villarealu je osvajanje Europa lige najveći uspjeh u klupskoj historiji, te zaista još jedan poduhvat Unaija Emeryja koji je pokazao da je ovo njegovo takmičenje koju je osvojio po četvrti put u trenerskoj karijeri.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

ArmiNN
Aj sto je s****o Utd,al s**** i Monaco haha
1 3
user1582456981
Odbit ce mu od plate hahahah
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti