Legende se nikad neće odreći: Došao je zbog Villarreala i završio na rukama fudbalera
Foto - Screenshot

Cazorla slavio kao da je i sam igrao

Legende se nikad neće odreći: Došao je zbog Villarreala i završio na rukama fudbalera

Midhat Šljivak

Villarreal je jučer u Gdansku pobijedio Manchester United u finalu Evropske lige i izborio je plasman u Ligu prvaka.

Ovo je prvi veliki trofej u historiji Žute podmornice, a sve je sa tribina uz žestoko navijanje pratio legendarni Santi Cazorla.

Ovaj 37-godišnji fudbaler karijeru je počeo u Villarrealu. Slavu je stekao u dresu ovog tima u kojem je boravio u čak tri navrata.

Nakon finala i pobjede nad Manchester Unitedom, Cazorla je skupa sa igračima Villarreala proslavio ovu pobjedu.

Očigledno je i on presretan što je njegov voljeni klub došao do velikog trofeja, a na kraju je legendarni fudbaler završio na rukama igrača španskog tima.

Oglasi

"Villarreal je moja porodica. Za mene je veoma bitno što sam večeras ovdje", poručio je Cazorla.

Cazorla je prije 18 godina počeo seniorsku karijeru u ovom timu, igrao je u klubu do 2006. godine, a nakon godinu dana pauze vratio se ponovo i ostao je do 2011.

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

Treći mandat u ovom klubu imao je od 2018. do 2020. godine nakon čega je otišao u Katar, gdje trenutno igra za ekipu Al Sadda.

Ukupno je Cazorla u dresu Žute podmornice odigrao 334 utakmice i zabio je 57 golova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi