UEFA povlači najradikalniji mogući potez koji bi već bio poznat prvak Evrope!

Ozbiljno se razmišlja o ovom scenariju

UEFA povlači najradikalniji mogući potez koji bi već bio poznat prvak Evrope!

A. Čaušević

Ljuti i to strašno su čelnici UEFA-e i to toliko da ozbiljno razmišljaju i o najradikalnijem mogućem scenariju nakon formiranja Superlige. 

Svjetski mediji su puni raznih informacija nakon što je 12 klubova odlučilo da formira zasebno takmičenje i tako izazove tektonske poremećaje u fudbalskom svijetu.

UEFA će učiniti sve da zaštiti svoj integritet i žestoko kazni "odmetnike" te užurbano radi na narednim koracima nakon ozvaničenja Superlige.

Već su stigle prijetnje da će klubovi biti izbačeni iz nacionalnih prvenstva te da igrači 12 "odmetnika" više neće moći igrati za reprezentacije i da mogu zaboraviti na evropska i svjetska prvenstva.

Međutim, ozbiljno se priča i o najradikalnijem mogućem potezu prema kojem bi svih 12 klubova bilo odmah izbačeno iz evropskih takmičenja za ovu sezonu. To znači da bi praktično već bio poznat prvak Evrope.

Oglasi

Polufinalisti Chelsea, Real Madrid i Manchester City su članovi Superlige, što bi PSG-u koji je čvrsto stao protiv ovog prijedloga, praktično donijelo ovaj trofej u ruke.

Slično je i u Europa ligi gdje bi Villareal i Roma zaplovili u finale nakon eventualnog izbacivanja drugih polufinalista, Arsenala i Manchester Uniteda.

[twitter]https://twitter.com/Chris78Williams/status/1384032534078529539[/twitter]

Također bi se naredilo da Barcelona, Milan, Real Madrid, Liverpool i Milan sa dresove uklone "UEFA-ine bedževe časti" koje nose klubovi sa najmanje četiri osvojene Lige prvaka.

Inače, danas će u švicarskom Montreuxu biti održan sastanak Izvršnog komiteta UEFA-e. Na sastanku bi trebao prisustvovati i Andrea Agnelli, predsjednik Juventusa i potpredsjednik novoformirane Superlige.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

U međuvremenu oglasili su se iz FIFA koji su također jasno protiv novog privatnog takmičenja te se zalažu za ravnopravni model.

"FIFA želi pojasniti da je čvrsto drži poziciju u korist solidranosti u fudbalu i fer modelu preraspodjele. FIFA se uvijek zalaže za jedinstvo u fudbalu i poziva sve da se uključe u miran, konstrukitvan i uravnotežen dijalog", poručili su iz Zuricha.

Top Komentari

Arnel925
Ovo bi bila extra stvar. Izbaci ****a neka igraju svoje lige ako hoće. Ovo nema veze sa fudbalom. Navijam za Real ali ovo je dno dna. Ovo navijači ne žele. Ovo je fudbal a ovi samo misle na milijarde i kako će biti najbogatiji ljudi na svijetu.
8 1
mosaljozemosaplavo
UEFA kontrolira europski klupski fudbal tako da mogu raditi sta hoce pa cak i izbaciti iz drzavnih liga ucesnike, FIFA reprezentativni fudbal i mogu zabraniti igracima koji igraju u toj ligi igranje za reprezentaciju.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi