Brutalni Bruno Fernandes sinoć je srušio jedan veliki rekord

Sjajni Portugalac nastavlja da bljirilja

Brutalni Bruno Fernandes sinoć je srušio jedan veliki rekord

S. Grebović

Kada je Manchester United na zimu prošle godine stigao na Old Trafford iz Sportinga malo je ko mislio da će za veoma kratak period Portugalac postati alfa i omega ove ekipe.

Ekipa Manchester Uniteda sinoć je na svom terenu doživjela poraz u velikom derbiju od Liverpoola (4:2), čime je svom ljutom rivalu ostavila kakvu takvu nadu za plasman u Ligu prvaka naredne sezone.

Domaće je u 10. minuti u vodstvo doveo sjajni Bruno Fernandes. Tim pogotkom se portugalski as zauvijek upisao u historiju Premiershipa kao najefikasniji vezni igrač u sezoni.

Bio mu je to čak 18. ovosezonski pogodak, čime je srušio dosadašnji rekord koji je držao legendarni Frank Lampard.

Od svog dolaska u Englesku Fernandes je odigrao ukupno 78 utakmica na kojima je postigao 40 pogodaka u svim takmičenjima što je za jednog veznjaka fenomenalan skor.

Priliku da poprave sezonu Crveni đavoli će imati 26. maja kada u velikom finalu Lige Evrope budu igrali protiv Villarreala. Taj susret će biti odigran u poljskom Gdansku.

Potražite više informacija na temu Premier league:

U Premier ligi zauzimaju drugu poziciju sa 70 osvojenih bodova, a u narednom kolu će na svom terenu dočekati Fulham, dok će sezonu 2020/2021 okončati na gostovanju kod ekipe Wolverhamptona.

Podsjetimo, titulu je osvojio Manchester City nakon što je United početkom sedmice izgubio od Leicestera sa 2:1.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

nameno000
30 dao iz penala.Prosjecan igrac koji se istakao u ispodprosijecnom Manchesteru
1 1
Alaga
Svaka čast!
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi