Newcastle United je završio još jedno pojačanje, drugo najskuplje u historiji kluba

Cijena 40 miliona eura

Newcastle United je završio još jedno pojačanje, drugo najskuplje u historiji kluba

A. Čaušević

Nakon dovođenja Kierana Trippiera i Chrisa Wooda Newcastle United je blizu da završi još jedan transfer. 

Novi stanovnik St. James Parka bit će Brunio Guimaraes, 24-godišnji veznjak Lyona za kojeg su Svrake ponudile 40 miliona eura.

Prema izvještajima inostranih medija Lyon je prihvatio ponudu za svog fudbalera i transfer je pitanje trenutka.

Newcastle United Guimaraesu nudi četiri puta veću platu od aktuelne, spominje se cifra od 220 hiljada eura mjesečno, pa bi to mogao biti odlučujući faktor za transfer.

Guimaraes je u Evropu stigao 2020. godine iz Atletico Paranaensea te je u ovoj sezon postao jedan od najkompletnijih veznjaka u Ligama petice pa ne čudi zašto je dobio poziv u reprezentaciju Brazila.

Vrlo je izvjesno da će Brazilac u narednim danima postati drugo najskuplje pojačanje Newcastle Uniteda u klupskoj historiji.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Rekorder je njegov sunarodnjak Joelinton koji je prije skoro tri godine plaćen Hoffenheimu 44 miliona eura.

Inače, Svrake su u dosadašnjem dijelu prijelaznog roka potrošili "skromnih" 45 miliona eura. Wood je koštao 30 miliona, a Trippier duplo manje.

Top Komentari

user1598977538
Odličan igrač, šteta što ga Arsenal nije kupio jer im je potrebno pojačanje u veznom redu.
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi