Newcastle u finišu prelaznog roka dovodi dva velika pojačanja?

Pregovori su u toku

Newcastle u finišu prelaznog roka dovodi dva velika pojačanja?

E. Čaušević

Newcastle je prije nekoliko mjeseci postao jedan od najbogatijih klubova na svijetu nakon što je saudijski princ Mohammed Bin Salman klubio klub sa St. James Parka.

Navijači ovog kluba su vjerovali da će ekspresno postati jedan od najboljih timova u Engleskoj, ali jasno je da je pred Newcastleom dug put.

Ovaj klub očekuje velika borba za opstanak u Premiershipu što je trenutno glavni cilj, a tek na ljeto bi Newcastle trebao da krene po zvučna pojačanja i veliku promjenu igračkog kadra.

Svrake su u januarskom prelaznom roku uspjele da dovedu Kierana Trippiera iz Atletico Madrida i Chrisa Wooda iz Burnleyja, ali jasno je da su im potrebna još neka pojačanja ukoliko žele da ostanu u Premiershipu.

Newcastle je pokušao dovesti nekoliko velikih pojačanja na početku prelaznog roka, ali su mnogi odbili ovaj klub, te poručili da ne žele igrati u ekipi koja se bori za opstanak.

Međutim, čini se da su čelnici Newcastlea konačno uspjeli da pronađu dva velika pojačanja i to u Premiershipu. Kako pišu engleski mediji veoma blizu dolaska na St. James Partk je Jesse Lingard koji će gotovo sigurno napustiti Manchester United ovog januara.

Lingard će u Newcastle doći na posudbu do kraja ove sezone, a na ljeto će moći da potpiše ugovor s njima kao slobodan igrač jer mu ističe saradnja s Crvenim đavolima.

Potražite više informacija na temu Premier league:

No, Lingard nije jedini igrač s kojim Newcastle trenutno pregovara. Ovaj klub želi da dovede i Dele Allija iz Tottenhama i navodno i taj transfer je veoma blizu realizacije.

Alli nije standardan u Tottenhamu nakon dolaska Antonija Contea i odlučio je da je vrijeme da promijeni sredinu, a mnogi smatraju da je Newcastle pravi tim u kojem može da oživi svoju karijeru.

Top Komentari

Goran86
Ovaj Lingard je smijesan igrac.
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi