Bruno Oliveira predstavljen u Južnoj Koreji, FK Velež napunio kasu
Gwangju FC konačno predstavio Bruna Oliveiru.

Brazilac napravio transfer

Bruno Oliveira predstavljen u Južnoj Koreji, FK Velež napunio kasu · Zvanično

Eldar Ganibegović

Nakon Fejsala Mulića, FK Velež je ponovo prodao igrača u Južnu Koreju. Ovaj put je to brazilsk stoper Bruno Oliveira.

Još prije dvadesetak dana je SportSport najavio odlazak Brune Oliveire u Južnu Koreju. Danas je i zvanično predstavljen u svom novom klubu.

Brazilac je stigao u Gwangju FC te tako pojačao konkurenciju na stoperskoj poziciji, ali svakako treba naglasiti da po potrebi može igrati i lijevog beka.

Ugovor je potpisao na dvije godine uz mogućnost produženja saradnje na još jednu godinu.

Kako SportSport saznaje, FK Velež je finansijski prošao odlično. Od transfera je mostarski tim zaradio između 450.000 i 500.000 KM, što je izuzetna finansijska injekcija za Rođene.

Za Velež je posljednji put igrao 16. februara protiv Sloge (0:0) kada je dobio žuti karton i zaradio suspenziju, no već tada je bilo jasno da ide u Južnu Koreju.

Oglasi

Bruno Oliveira
Bruno Oliveira FK Velež FK Velež Pozicija: DF

Statistika

12 nastupa
10 kao starter
3 žutih kartona
0 crvenih kartona
0 asistencija
0 golova

Debitovati bi za svoj novi tim trebao već 19. marta. Gwangju će ugostiti Gangwon u 2. kolu K Lige 1.

U Bosni i Hercegovini nosio je godinu dana i dres Širokog Brijega koji ga je 2022. godine doveo iz brazilskog Sao Joseensea.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Nastupao je u rodnoj zemlji još za EC Lemense, Brasiliense, Central, Sao-Paulo-RS i Portuguesu u kojoj je ponikao.

Što se Premijer lige BiH tiče, nastupio je 35 puta, 23 puta u dresu Širokog Brijega i 12 u dresu Veleža. Ukupno je upisao tri asistencije, sve u dresu tima s Pecare.

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

PoliziaMerda1981
Sretno Bruno i hvala na pola miliona maraka u kasi našeg Veleža
2 0
Ecosport
Ovo me pomalo podsjeća na onu prodaju Mujakića iz Sarajeva u Tursku kad su već prošle pripreme, Sarajevo napunilo kasu, ali su igrački bili puno slabiji u odbrani, tako da svaka prodaja i zarada ne moraju značiti dobru stvar. Po meni ovo nije dobar potez uprave Veleža, OK da je urađeno početkom januara, pa da imaš vremena snaći se sa novim igračem, ali ovo je kasno. Vrijeme će pokazati kakav je to bio potez.
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi