Klafurić oduševljen golom Capana, Skender penal Veleža nije htio da komentariše

Izjave trenera Širokog i Veleža

Klafurić oduševljen golom Capana, Skender penal Veleža nije htio da komentariše

Endin Čaušević

Široki Brijeg danas je sa 2:1 pobijedio Velež u prvoj utakmici četvrtfinala Kupa Bosne i Hercegovine, a nakon meča treneri oba tima otkrili su svoje utiske.

Široki je uspio da povede sa 1:0 u 24. minuti kada je Lukić izašao sam na golmana Veleža i pogodio mrežu gostiju koji su tražili igranje rukom, ali se sudija Marić nije oglašavao.

Rođeni su do izjednačenja došli u 67. minuti kada je Ante Hrkač pogodio iz penala i vratio mostarski tim u meč.

No, samo desetak minuta kasnije Široki dolazi do pobjede. Fantastičan gol s nekih 25 metara zabio je Capan za 2:1 što je na kraju bio i konačan rezultat ove utakmice.

Nakon utakmice treneri oba tima otkrili su svoje utiske, a prvi pred kameru stao je trener gostujućeg tima Dean Klafurić.

Oglasi

"Utakmica u prvom poluvremenu podjednaka, rezultatski otišla na stranu Širokog. U drugom poluvremenu smo mi krenuli bolje i izjednačili i u trenutku naše nadmoći Široki je postigao eurogol koji zabija vrlo rijeko, prekrasan gol. To nas je presjeklo u trenutku naše nadmoći i nismo se uspjeli vratiti iako smo imali još 2-3 opasne situacije", rekao je Klafurić i dodao.

"Međutim, ovo je utakmica Kupa, specifično je jer nas čeka uzvrat. Raduje me da su se igrači vratili na postavke koje smo inače radili iako je teren bio težak. Čestitam Širokom na pobjedi u prvoj utakmici".

Nakon Klafurića obratio se i Dino Skender.

"Naš cilj je bio pobijedit danas s obzirom da smo zadnji meč izgubili i bilo nam je bitno psihološki da se vratimo pobjedom. Bili smo prvih 30-35 minuta jako dobri i poveli smo, nakon toga je Velež preuzeo rizik i počeo napadati. Uslijed toga otišao je rezultat na 1:1 zbog tog penala kojeg neću da komentarišem", kaže Skender i nastavlja.

"Čestitam dečkima jer su iz toga izašli još bolji, podigli nivo igre i došli do drugog gola. Zaslužena pobjeda, čestitam na karakteru jer nije bilo nimalo lako na nivou terena i vremena odraditi meč, ali jako sam zadovoljan karakterno kako su dečki to iznijeli do kraja. Ovo je dobra prednost za uzvrat, ali znamo da je tek ovo prvo poluvrijeme".

Capan koji je bio junak današnje utakmice izjavio je nakon meča da je Široki danas zasluženo došao do pobjede.

Potražite više informacija na temu Kup BiH:

"Teška utakmica po teškom terenu, ali na kraju pobjeda i to je jedino bitno. Sloga? Nama jako bitna utakmica, mislim da smo u dobrom nizu i idemo nastaviti tako. Dat ćemo sve od sebe pa šta Bog da", kaže Capan.

Podsjećamo, revanš utakmica Veleža i Širokog igra se za sedam dana u Mostaru kada ćemo saznati putnika u polufinale Kupa BiH.

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

enko
Pravi trener je gospodin koji bi trebao reci penal i nas pogodak necu komentirati ili nista ne govoriti.
2 0
SamoSiroki
Čovjek je rekao šta je vidjeo, nije ruku komentirao jer je nije mogao vidjeti sa 60 metara
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi