Ko to mijenja Brunu Petkovića? Pored čudesnog Bosanca nema šansi, izlaz iz tunela traži na Maksimiru
Dinamo već traži zamjenu za Brunu Petkovića; Foto: Pixsell

Priliku za igru dobija na kašičicu

Ko to mijenja Brunu Petkovića? Pored čudesnog Bosanca nema šansi, izlaz iz tunela traži na Maksimiru

Admin Čaušević

Dinamo ništa ne prepušta slučaju i krenuo je u potragu za nasljednikom Brune Petkovića. "Devetka" zagrebačkih Plavih je na izlaznim vratima te se na Maksimiru ne žele uhvatiti nespremnim. Čini se da su već odredili i prvu metu. 

Maksimir je obično stadion na kojem se karijere razvijaju, međutim ponekad ima i slučaja "oživljavanja". Jedan takav slučaj mogao bi biti zabilježen u narednoj takmičarskoj godini.

Sve su veće šanse da će Dinamo ostati bez Petkovića koji može otići za 2.5 miliona eura što i nije neki novac s obzirom na njegove kvalitete. Posljednji klub koji se spominje je Galatasaray.

Zbog toga Dinamo ništa ne prepušta slučaju i čini se da je već označio metu kao Petkovićevog nasljednika. U pitanju je 22-godišnji Dion Beljo.

Beljo ove sezone igra na kašičicu. Glavni krivac za to je sjajni Ermedin Demirović. Čudesni Bosanac je sa 15 golova i devet asistencija jedan od najkorisnijih igrača Bundeslige.

Povremeni Vatreni je potpuno pao u Demirovićevu sjenu, pa tako nije bio starter još od oktobra. U dosadašnjem dijelu sezone zabio je samo dva gola.

Oglasi

Pošto je i dalje relativno mlad Beljo mora potražiti izlaz iz tunela u Bavarskoj, a vrlo lako bi gao mogao pronaći na Maksimiru pod uslovom da se Augsburg i Dinamo dogovore.

Hoće li Beljo stići u Dinamo? U Agsburku je totalno u sjeni Ermedina Demirovića

Klub iz Bavarske je za igrački karton Zagrepčanina na zimu 2023. godine Osijeku platio tri miliona eura i sigurno se nada približnoj zaradi u slučaju transfera.

Prošle godine Beljo je dobio priliku i kod Zlatka Dalića, dok ga sada više ne poziva ni selektor mlade selekcije Hrvatske Dragan Skočić što dovoljno govori o njegovom padu.

Beljo se nalazi u takvim godinama da mu sjedenje na klupi nikako ne odgovara te je za očekivati da na ljeto i sam posegne za nekim potezima kako igrao redovno.

U slučaju da se vrati na Maksimir sigurno bi imao još vremena da se ponovo otisne u neki od klubova iz Liga petice. Ostaje da se vidi koliko je uopšte raspoložen za povratak u Hrvatsku.

Zaprati GNK Dinamo Zagreb, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
GNK Dinamo Zagreb Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi