Na Maksimiru odavno nije bilo ovako "prometno": Dinamo potvrdio odlaske čak četvorice igrača

U svega nekoliko sati razmaka

Na Maksimiru odavno nije bilo ovako "prometno": Dinamo potvrdio odlaske čak četvorice igrača

Endin Čaušević

GNK Dinamo Zagreb napravit će promjene u igračkom kadru pred početak naredne sezone, a "čistka" u svlačionici Modrih je već počela jer su danas čak četvorica igrača napustila klub s Maksimira.

Dinamo je uspio u protekloj sezoni da osvoji dvostruku krunu iako klub s Maksimira nije previše briljirao.

No, Modri su ponovo pokazali kakvu dominaciju imaju u Hrvatskoj već godinama i da su nezaustavljivi čak i ako ne igraju na nivou na kojem se to očekuje.

Bilo je jasno da će Sergej Jakirović i čelnici Dinama napraviti određene promjene u igračkom sastavu jer je jasno da žele pojačati ekipu pred početak kvalifikacija za Ligu prvaka.

U Zagrebu već punom parom rade kada su pojačanja u pitanju, a trenutno prave prostora u ekipi za nove igrače jer su se pojedinim prvotimcima odlučili zahvaliti na saradnji.

Dinamo se danas čak četvorici prvotimaca zahvalio na saradnji, te su u pitanju fudbaleri kojima u ponoć ističe ugovor s ovim klubom i jasno je da nisu dobili nastavak saradnje.

Oglasi

Prvi koji je zvanično napustio Dinamo bio je Tibor Halilović koji je sada slobodan igrač, a ubrzo nakon njega iz ovog kluba saopštili su da odlazi i Gabriel Vidović.

No, Dinamo se nije zaustavio na tome jer je potvrđeno ni da Takuro Kaneko neće ostati u ovom klubu, te da je odlučeno da ni njemu neće biti produžena saradnja.

Oglasi

Nakon Kaneka na red je došao i iskusni napadač Josip Drmić kojem također ističe ugovor, te je nekadašnji reprezentativac Švicarske sada već bivši u Dinamu.

Drmić je u zagrebačkom klubu proveo dvije sezone, te je uspio da osvoji pet trofeja. Odigrao je 63 meča i dao je 20 golova u dresu zagrebačkog kluba.

Potražite više informacija na temu HNL:

Što se tiče Kaneka ovaj Japanac je na 31 utakmici zabio pet golova i upisao šest asistencija za Dinamo. Kaneko je proteklu sezonu proveo na posudbi.

Zaprati GNK Dinamo Zagreb, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
GNK Dinamo Zagreb Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1675926959
Da budete još jači i da odbranite naslov....Amin
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi