Kruže fotografije u dresu: Menadžer na zadatku, Dinamu ruke vezane, Petković uskoro u novom klubu?
Klub čiji je Petković tiha patnja kreće po kapitena Dinama, a mediji već objavljuju montirane fotogafije u dresu

Postoji izlazna klauzula

Kruže fotografije u dresu: Menadžer na zadatku, Dinamu ruke vezane, Petković uskoro u novom klubu?

Admin Čaušević

Pojedini mediji su već počeli objavljivati montirane fotografije Brune Petkovića u novom klubu, ali prvo treba skočiti pa reći hop. Posao je daleko od završenog, ali ne i od nemogućeg. U narednom periodu za očekivati je i intenzivnije pregovore.

Ne postoji prijelazni rok da na Dinamova vrata ne pokucaju klubovi sa raznih strana svijeta. Jedna od glavnih meta na ljeto će svakako biti Petković.

Pokazao je Vatreni u nedavnim duelima protiv Hajduka kao i u nokaut fazi Konferencijske lige da je klasa od igrača i ogroman interes za njegove usluge uopšte nije iznenađenje.

Po kapitena Modrih ponovo će krenuti Trabzonspor. Sjajni napadač je tiha patnja bivšeg prvaka Turske koji ga pod svaku cijenu želi vidjeti u svojim redovima.

Turski Sabah koji je prvi plasirao vijest o mogućem transferu na obalu Crnog mora je otišao daleko i već je objavio fotografiju Petkovića u dresu Trabzonspora.

Poznati turski medij piše da će predstavnici Trabzonspora sastati sa Dinamom i igračem lično putem autorizovan menadžera i vjeruju da će posao biti završen.

Oglasi

Navodno je za 29-godišnjaka spremna primamljiva ponuda koja bi na kraju mogla biti i presudna. Dakako se radi o iznosu većem od 800.000 eura koliko Petković godišnje zarađuje na Maksimiru.

Odlični Hrvat koji je do sada zabio 17 golova u sezoni je velika želja trenera Abdulahha Avcija i cilj je transfer završiti što je prije moguće.

Dinamo je tvrd orah za pregovaranje, ali u ugovoru kojeg Petković potpisao prošle godine postoji stavka koja Zagrepčanima ruke praktično drži vezanim.

Naime, situacija je vrlo jednostavna. Detalji ugovora koje je objavio Index govore da Petković u svom ugovoru ima dvije otkupnu klauzule za dva različita perioda.

Oglasi

Ko želi dovesti Petkovića izmešu 1. i 15 juna može to uraditi za 2 miliona eura, a 16. juna do 16. jula za 2.5 miliona eura. Iznosi koji su definitivno dostižni za Trabzonspor.

Tako još uvijek aktuelni prvak Hrvatske ozbiljno rizikuje da svog najboljeg igrača izgubi za iznos koji možda i nije realan pokazatelj Petkovićeve tržišne vrijednosti.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Petkovića u junu i julu očekuju nastupi na Evropskom prvenstvu pa ne čudi zašto bi Trabzonspor najradije posao što je prije moguće.

Turci su silno željeli odličnog golgetera i prošlog ljeta kada je trener bio Nenad Bjelica. Vraćaju se godinu kasnije odlučni da dovedu možda i najboljeg igrača SHNL-a u svoje redove.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi