Transfer Brune Petkovića skoro je završena stvar

Vrijeme je da napusti Dinamo

Transfer Brune Petkovića skoro je završena stvar

Samir Mlaćo
Dinamo će teško ovog ljeta zadržati Brunu Petkovića. Sjajni napadač ima nekoliko ponuda, a sve više se priča da će u Tursku.

Naime, Petković je želja bivšeg trenera Dinama Nenada Bjelice koji je preuzeo Trabzonspor.

Čelnici kluba će mi ispuniti mnogo želje, a turski mediji navode da će Petković sigurno u Tursku.

Sabah Sport piše da predsjednik Trabzonspora naredne sedmice stiže u Hrvatsku i da će transfer biti kompletiran.

Dinamo je ranije dobio ponudu od Trabzona od 1.2 miliona eura i istu je odbio. Nova će biti unosnija i očekivati je da se posao i završi.

Naravno, svjesni su u Zagrebu da Petković ima ugovor do ljeta 2024. godine i da je ljeto posljednja šansa da se unovči njegov odlazak, što će se vjerovatno i dogoditi bez obzira na to koliko je važan za prvi tim hrvatskog velikana.

Oglasi

Petković će svakako htjeti da krene u veće izazove, a tamo bi mogao da doživi vrhunac svoje karijere iako je ranije igrao za italijanske timove kao što su Catania, Bologna ili Verona.

S reprezentacijom Hrvatske je imao priliku da igra velike utakmice, a naravno i sa Dinamom s kojim je igrao grupnu fazu Lige prvaka.

Četiri puta je bio prvak Hrvatske i ima jedan osvojen trofej u Kupu Hrvatske i svakako je jedan od najzaslužnijih za izuzetne uspjehe Modrih posljednjih godina.

Želja Bjelice je i Mislav Oršić, koji je dres Dinama zamijenio dresom Southamptona.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Ipak, nije dobio šansu na Otoku i ovaj transfer za  njega se pokazao kao veliki promašaj.

Spominje se i to da bi već na ljeto mogao se vratiti u Dinamo, no koliko je to realno, ostaje da se vidi.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi