Petkovićev transfer je završena stvar: "Budite strpljivi, on dolazi"

Iz turskog kluba su bili jasni

Petkovićev transfer je završena stvar: "Budite strpljivi, on dolazi"

Samir Mlaćo

O Bruni Petkoviću se i dalje mnogo priča.

Sjajni napadač na izlaznim je vratima Dinama, gotovo da je sigurno da ga više nećemo gledatu u dresu Modrih, no pitanje je koji će to biti njegov naredni klub.

Ugledni italijanski novinar Gianluca Di Marzio objavio je jučr da je veliki interes za Petkovića pokazao Cagliari koji je već u pregovorima s Dinamom oko ovog napadača.

Cagliari želi da pojača napad pred početak nove sezone u Seriji A, a Petković im je prvi izbor, no puno je realnije da Petković završi u Turskoj.

Odavno se već povezuje sa Trabzonsporom kojeg predvodi bivši trener Dinama Nenad Bjelica, a čini se da je sve sada jasno rekao član Uprave Trabzonspora Emre Yazici.

On je odgovarao na brojna pitanja na društvenim mrežama, a između ostalih jedno se odnosilo na Petkovića.

"Petković dolazi, nemojte gledati društvene mreže. Trabzonspor će imati dobre transfere, budite strpljivi", prenio je Yazici.

Oglasi

28-godišnji napadač, koji je igrao i za italijanske ekipe poput Catanije, Verone i Bologne, prošle je sezone za zagrebački Dinamo odigrao 42 službene utakmice, postigao je 14 golova uz 9 asistencija. Za Hrvatsku je upisao 38 nastupa i postigao osam golova.

Turski mediji ranije se pisali da je Trabzonspor posao završio i da će platiti tri miliona eura, iako je prethodno ponudio dva. Dinamo je tražio četiri pa je dogovoreno da se dva kluba nađu 'na sredini'.

Sa Turskom se povezivao i golman Dinama Dominik Livaković, ali on će vjerovatno put Španije.

Italijanski Tuttomercato piše da će Livaković potpisati za osvajača Europa lige Sevillu nakon što Yassine Bounou kompletira transfer u Bayern.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

I Modri će dobiti ono što žele jer je kako navodi Tuttomercato Sevilla spremila ponudu od 10 miliona eura što je odlična cifra za igrača koji je ušao u posljednju godinu ugovora.

Fenerbahce nije jedini klub s kojim se dovodio u vezu Livaković posljednjih mjeseci jer su u igri bili Fiorentina pa i Manchester United, a od prije nekoliko dana i Almerija.

Top Komentari

Frane
Ko više vjeruje Turcima, posebno nakon što je dinamo odbio jedan Ajax i desetine milijuna za Šutala, a kao dati će za siću Petkovića.
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi