Joao Mario na presici otkrio šta je Ronaldo sinoć rekao Fernandesu, oglasio se odmah i Bruno

Kod Portugala baš uzbudljivo

Joao Mario na presici otkrio šta je Ronaldo sinoć rekao Fernandesu, oglasio se odmah i Bruno

E. Škorić

Rukovanje Brune Fernandesa i Cristiana Ronalda i hladnoća kojom je veznjak Manchester Uniteda valjda trebao da pokaže šta misli o intervjuu kojeg je njegov klupski i reprezentativni saigrač dao prije dva dana, postali su svima upečatljivi gledajući video njihovog susreta u svlačionici na početku priprema Portugala za Svjetsko prvenstvo.

Izgledalo je kao da Bruno jedva i priča sa Ronaldom, kojem je, zaključili su brojni mediji, zamjerio zbog intervjua kojeg je dao u subotu navečer i u kojem je otvoreno prozivao menadžera Manchester Uniteda Erika ten Haga, neke bivše trenere, legendarnog napadača Wayna Rooneyja, ali i sam klub.

Ono što je Ronaldo rekao Piersu Morganu, između ostalog i to da se osjeća izdanim i da ne poštuje Ten Haga, izazvalo je pravi nogometni vulkan, a klub je navodno brzo donio odluku da se rastane od igrača koji je u drugom mandatu na Old Traffordu sve upropastio.

Njegovi su komentari objavljeni samo nekoliko sati nakon dramatične Unitedove pobjede 2:1 protiv Fulhama u nedjelju, gdje nije bio imenovan za utakmicu.

No, vratimo se na reakciju Bruna Fernandesa. Ušavši u svlačionicu, Ronaldo je pružio ruku Fernandesu, koji se skroz oprezno rukovao, prije nego što se žurno okrenuo i pozdravio druge saigrače.

Oglasi

Ipak, na današnjoj press konferenciji reprezentativac Portugala Joao Mario inzistira da je sve to bila "samo šala" i da je to zbog toga što je Fernandes malo kasnio na okupljanje.

"Bio sam u svlačionici u tom trenutku, vidio sam slike. Bila je to njihova šala jer je Bruno bio jedan od zadnjih koji je stigao, a Cristiano je pitao je li došao brodom. "To je bila njihova šala, igraju zajedno", tvrdi Mario.

Fernandes je objavio na Instagram story kako bi komentarisao Mariovo objašnjenje, gdje se našalio: "Eto ti, uništavaš naslovnice novina".

Screenshot: Instagram story Brune Fernandesa

Joao Mario, koji je prethodno igrao za West Ham, također je inzistirao da Ronaldo ostane usredotočen na pomoć Portugalu da osvoji Svjetsko prvenstvo.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

"Uvijek je sretan kad je s reprezentacijom. Dakle, vidio sam ga jučer i sasvim je dobro kao i uvijek. Kao što sam već rekao, za njega je uvijek zadovoljstvo biti ovdje. Fokusiran je na reprezentaciju i sigurno će nam biti od večike pomoći na SP-u", kazao je.

Portugal počinje svoju kampanju za Svjetsko prvenstvo u Kataru protiv Gane 24. novembra, a u grupi H se još nalaze Urugvaj i Južna Koreja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi